ZR: Šešelj hoće u vlast, radikali pišu GIK-u 1Foto Jovan Njegović - Radikali u Zrenjaninu

Predizborne aktivnosti SRS se nastavljaju a predsednik radikala danas je sa članstvom boravio u Zrenjaninu predstavljajući svoj program.

Tema nisu bila previranja u opštinskom odboru SRS Zrenjanin, gde je došlo do raskola oko izbornih lista, zamene kandidata i zahteva koje je postavila vladajuća SNS. 

-Na lokalu ćemo da uđemo u vlast gde god to bude moguće. Ostavljamo otvorenu mogućnost da u Vojvodini budemo prisutni u izvršnoj vlasti a što se republičkih izbora tiče, ostaćemo opoziciona stranka u Narodnoj skupštini – izjavio je Vojislav Šešelj u Zrenjaninu.

Radikalima je izborna lista u Zrenjaninu, koju su predali 5. juna,   potvrđena. Ali, bio je to posao koji je iz trećeg puta urađen jer je pre toga predana lista već povlačena,  pravljena je nova a nakon napuštanja stranke revoltiranih članova prošle nedelje treći spisak kandidata stigao je do komisije.

Ipak, od trenutka predaje liste, sada već četvoro članova ove stranke dalo je pisanu izjavu Gradskoj izbornoj komisiji da nisu imali saznanja niti su dali saglasnost stranci da budu kandidati za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina.

Najpre su to u subotu, 6. juna,  učinili Ilija Fanka i Ilija Balać, da bi 8. juna Budimir Topalović dao pismenu izjavu u kojoj podnosi neopozivu ostavku na mesto kandidata za odbornika.

-Nisam imao  saznanja da sam kandidatma lisi SRS. Na tu listu su me stavili bez moje saglasnosti – naveo je Budimir Topalović.

Na pitanje Danasa da li je lista radikala pala u Zenjaninu u Gradskoj izbornoj komisji odbili su da kometarišu. Sada več bivši član radikala, pokrajinski poslanik Danijel Radić nezadovoljan radom komisije podneo je prigovor protiv proglašenja liste ove stranke, tvrdeći da je lista proglašena uz brojne nepravilnosti.

-Brojne propuste je načinila GIk, od kojih pojedini imaju elemente krivičnog dela trgovina uticajem, i upućuje na činjenicu da su pojedinci proglašenjem ove liste svesno kršili zakon. Smatram da imam obavezu da utičem na izborni proces,  kako bi on bio sproveden u okviru zakona – navodi Danijel Radić.

Tokom današnjeg dana, 9. juna, pismenu izjavu komisiji uputio je i radikal Dragiša Topalović, koji je naveo da je zatečen saznanjem da se nalazi na listi za odbornike i začuđen je jer su ga iz stanke kontaktirali i tražili jmbg, čak su ga i pitali da ga stave na listu kandidata što je on odbio. On navodi da nije dao nikakavu saglasnost niti potpis, i da se na listi našao protiv svoje volje. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari