Zrenjanin: U finišu radikali i Dosta je bilo 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Izborne liste u Zrenjaninu poslednjeg dana, bukvalno u finišu, predali su SRS i Dosta je bilo čime se broj stranaka koje izlaze na lokalne izbore popeo na deset.

Gradska izborna komisija, rekao je Danasu predsednik GIK Jovan Stankov, potvrdla je listu radikala dok je Pokretu Dosta je bilo naložena ispravka, odnosno dopuna a rok za to je naredna sreda, 10. jun.

Ipak, prema najnovijim podacima koje su našem listu dostavili članovi Srpske radikalne strake koji su napustili ovu stranku večeras je došlo do povlačenja kandidatura pojedinih članova čime je dovodena u pitanje izborna lista ove stranke.

Naime, Ilija Fanka i Ilija Balać dali su neopozivu ostavku na kandidaturu za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina a njihove pismene izjave primljene su i zavedene pečatom i potpisom u Gradskoj izbornoj komisiji večeras oko 19 časova.

Da li je ovim potezom izborna lista radikala pala u Gradskoj izbornoj komisji odbili su da komentarišu. U okružnom odboru SRS kažu da je moguće da do povlačenja odborničkih kandidatura dođe i u opštinama Sečanj i Žitište, kao i na pokrajinskim i republičkim listama ove stranke.

Deo radikala nezadovoljan je saradnjom sa vladajućom SNS, zbog čega najvaljuje ostavke.

M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari