Zukorlić: Pitanje RS otvara i pitanje Sandžaka

* Pitanje uključivanja bosanskohercegovačkog entiteta u dijalog o Kosovu predstavljalo bi raspakivanje celog regiona, ocenjuje predsednik BDZ u izjavi za Danas
Koliko je opasna, a koliko realna ideja o uključivanju statusa RS u rešavanju kosovskog problema i unutrašnji dijalog o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Bosnjaci u Raskoj oblasti uzivaju sva moguca prava, dok to Sarajevo ne garantuje RS-u. U tome je razlika.

  2. Gospodine Zukorliću, RS i Sandžak nemaju nikakvu sličnost.RS ima voju Vladu Skupštin, svoju policiju , to Sandžak nema.

  3. Uzimanje Republike Srpske u rešavanju kosovskog pitanja je baš poželjno jer ono što je sprovedeno u Dejtonu bi mogli da uradimo i na KiM. odnosno R.Kosovo… Dakle. Od crtanja granica po vlasničkoj strukturi imovine a naročito zemljišta, Srpsko Kosovo po model u R.S. Distrikti SPC.Metohija i Velika Hoča sa auto putem do Srbije preko Mokre Gore kao što su Distrikti Brčko i Žepa. Ostalo je već ugrađeno u ustav R.K. Pominjanje tzv Sandžaka je pre svega pitanje CG jer je oko 75% Sandžačkog Vilajeta u CG tj Bijelo Polje, Berane, Plav i Gusinje a CG je sada u NATO nje ne granice su zacementirane. A u onih 25% je po poslednjem popisu srpska većina jer u Raškoj Oblast i je skoro 85% Srba.

  4. Da nije nacionalizma ovakvi "političari" bi bili anonimusi. Nažalost, ovakvi su BiH "branili" kao Milošević Srbiju.

  5. Ne znam šta je tačno gospodin hteo da kaže.
    Da li Bosna treba da bude unitarna(republika Srpska postaje pokrajina Srpska)
    ili Sandžak postaje republika a Srbija konfederacija.

  6. Otvaranje pitanja prekrajanja Dejtonskog sporazuma podrazumeva i otvaranje pitanje granica RS, koje su postavljene u Dejtonu i koje su integralni deo tog sporazuma. Nece biti moguce da Srbi, sa 1/3 stanovnistva BiH zadrze skoro 50% teritorije. To ukljucuje mesta etnickog ciscenja Bosnjaka, kao sto su Prijedor, Srebrnica, itd. Naravno i Brcko, sto znaci nestanak zapadnog dela RS.

  7. Бојим се да је овај"научник" нови Вучићев потпарол!!!

  8. Šta je ovo čas likovnog pa da svako crta tteritorije i granice po svojoj volji. UMNIK bi trebao da shvati da ako neko menja granice da će želeti i ostali to da se uradi.

  9. Pitanje svih pitanja je sta covek ako je koliko-toliko sacuvao zdrav razum i nerve jos uvek radi na ovom prostoru, pa podelili ga vi u oblasti ove ili one ili ne. Napolju nam se moze desti nesreca a ovde se radi na njoj.

  10. Dakle, strašan dijalog, i još strašnija deklaracija strašnih likova. Pa još kad to bivši ministar pravde uobliči, ispiše, izdeklariše, eto nama spasa. Srđan lepo objasni šta su pametnjakovići radili devedesetih i zašto KIM nije više pod jurisdikcijom pravnog sistema Srbije. Selaković sada savetuje one koji su ga savetovali da, zamislite, kao ministar pravde pravne države Srbije dočekuje osuđene za zločine na KiM, pa još i piše nekakvu deklaraciju, pokušavajući da koska ispadne mekša od hrskavice.

  11. Zukorlić Sandžak ne treba vmešati sa RS, ali treba i on da se priključi sastanku na kojoj će se deklaracija razmatrati.

  12. Bravo gospodine Zukorlic, kad je bal nek je barem maskenbal! Zaboravio si samo da kazes da nece mirovati ni Presevska ni Vojvodina zbog madjara i Rumina ako se nastavi trtljanje Dodika. Nije Vucic izgleda jos upoznao prave Madjare!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.