Zukorlić: Pobeda na republičkim, uspeh na lokalnim izborima 1Muamer Zukorlić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je večeras da je ta partija odnela „uverljivu pobedu nad SDA Sandžaka na parlamentarnim izborima“, a da je na lokalnim u sandžačkim opštinama napravila uspeh u odnosu na prethodne izbore.

On je kazao da je Stranka pravde i pomirenja znatno uvećala broj glasova u odnosu na prošle parlamentarne izbore i da će imati bar tri poslanika u Skupštini Srbije.“Od danas nema nikakve sumnje ko je stvarni, legalni, legitimni i uverljivi predstavnik bošnjačkog naroda u Skupštini Srbije“, rekao je Zukorlić.

Naveo je da je Stranka pravde i pomirenja na nivou Sandžaka i Novog Pazara na drugom mestu, a da je u Tutinu „srušen monopol SDA Sandžaka koja sada neće moći sama da formira vlast“.

„Još je potrebno snage i rada da se pobede stranke koje u rukama imaju vlast i državu, ali s obzirom da smo mi stranka budućnosti, nema razloga za pesimizam. Za našu potpunu pobedu na lokalnom nivou je potrebna temeljna promena svesti i emancipacija gradjana“, rekao je Zukorlić.

Lider Stranke pravde i pomirenja poručio je okupljenim pristalicama u Novom Pazaru da će ih poslanici te partije u Skupštini Srbije zastupati uverljivo, autentično, dostojanstveno i odano, zbog čega je siguran da će biti ponosni na njih.

„Kao stranka koja je ostala dosledna idealima, bili smo u riziku da li će to mase prepoznati. Ponosan sam i zahvlan svima koji su nam dali glas i prepoznali naš koncept. Te glasove ne vidimo kao brojku, već ih doživljavamo kao podršku da smo na pravom putu i da njime treba nastaviti još jače i odlučnije“, rekao je Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari