Život

Bikini bomba

Impresivna i jeziva fotografija u prilogu napravljena je prilikom američkog testiranja nuklearnog oružja na ostrvu Bikini 25. jula 1946. godine.

PROMO TEKST

Dve nagrade za Tikveš na takmičenju Chardonnay du Monde

Vina „Domaine Lepovo Chardonnay“ i „Chardonnay Special Selection“, berbe 2017. nagrađena su srebrnim medaljama na ovogodišnjem 25. jubilarnom izdanju prestižnog specijalizovanog takmičenja vina sorte šardone, Chardonnay du Monde u Francuskoj.

Mihajlo Pupin, jedan od osnivača NASA

Na početku Prvog svetskog rata bilo je više nego jasno da Sjedinjene Američke Države kaskaju za Evropom u razvoju aeronautike, pa je 1915. godine osnovana NACA, Nacionalni savetodavni odbor za aeronautiku.

Recept nedelje: Falafel

Falafel ukusne ćuftice bez mesa od leblebija- aromatične, specifične, pogodne za vegetarijance. Jednostano, po mom ukusu.

Povratak brontosaurusa

Kada pomislimo na dinosauruse, prve asocijacije najčešće su tiranosaurus rex i brontosaurus, dve najpoznatije životinje iz doba krede, odnosno jure.

PROMO TEKST

Plati Julius Meinl kafu stihovima nade

Julius Meinl, vodeća bečka kompanija za preredu kafe organizovaće petu po redu, tradicionalnu akciju gde će ljubitelji kafe još jednom pokazati da su osećanja vrednija od novca i plaćati račun stihovima nade, povodom obeležavanja Svetskog dana poezije.

Кod držanja dijete kvalitet važniji od kvantiteta

Ako se borite sa kilogramima, objavljena je nova studija koja menja način na koji držite dijetu. Dijetetičari sada savetuju da se ne opterećujete toliko brojanjem kalorija ili eliminisanjem masti iz ishrane. Umesto toga, treba znati da je kvalitet važniji od kvantiteta.