Život

Beograd: Zbirka iz Indonezije

Iz Indonezije su u Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat stigle vredne slike, predmeti i rukopisi za Zbirku Indonezije koje ovo udruženje formira u saradnji sa nekoliko uglednih institucija najveće muslimanske države na svetu.

Prezimljavanje (3. deo)

Tokom kraćeg perioda pčele mogu da sačuvaju toplotu i formiranjem klubeta, nastalog pripijanjem tela odraslih pčela, što ima dvostruki efekat.

Mobilna aplikacija „Flasterko – povrede dece od A do Š“

Stručni tim Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, kreirao je mobilnu aplikaciju „Flasterko- povrede dece od A do Š“ namenjenu roditeljima, starateljima i svima onima koji brinu o deci i njihovoj bezbednost.

Skoplje (2): Grad zanimljive istorije

Prve večeri smo uspeli da na trenutak koji se meri ispijanjem velikog piva i zalogajima malog burgera, zavirimo u kafe-disko „Bukovski“.

Prezimljavanje (2. deo)

Pomoću receptora koji se nalaze na njihovim antenama, pčele mogu da detektuju promenu temperature od samo 0,25 stepeni, a kako se bliži zima, počinju da koriste sve sofisticiranije metode za upravljanje toplotom da bi što bolje pripremile gnezdo i zaštitile zajednicu od mogućeg smrzavanja.

Pet razloga zašto nam hleb nije neprijatelj

Hleb je vremenom stekao lošu reputaciju, verovatno zbog popularnosti modernih dijeta sa malo ugljenih hidrata i bez glutena. Međutim, ako nemate zdravstveni problem kao što je celijakija, alergija na pšenicu ili necelijakijska osetljivost na gluten, nema potrebe da izbegavate hleb!

Loli (Lolly cake) – recept

Nastanak ovog kolača nas vodi na Novi Zeland. Glavni sastojak su loli bombone (eskimo lollies), koje poslastici daju lepu šarolikost.