Apartman na moru od 18 kvadrata sa sklopivim nameštajem u koji "stane" pet ljudi 1Koma Ruga, Španija, fotografija: martin SC photo on Shutterstock

 

Kvadrati uz more su na ceni, a posebno u letovalištima u Španiji. Stoga, nije neobično što mnogi moraju da se dovijaju kako bi u malom prostoru smestili što veći broj ljudi, prenosi punkufer.dnavnik.hr.

Španski arhitekta Anhel Riko transformisao je stan od tek 18 metara kvadratnih u katalonskom obalnom gradiću Koma-ruga koje je otprilike 70-ak kilometara udaljeno od Barselone, u udobno mesto za letnji odmor za tročlanu porodicu i njihove prijatelje.

Da bi uspeo u svojoj zamisli osmislio je nameštaj po meri koji se okreće i razvlači, te menja namenu u zavisnosti od toga kako je složen.

Uz pomoć ovograsklopnog nameštaja, samo jedan ormar može da se pretvori kuhinju i dečju sobu, ali istovremeno može da posluži i kao pregradni zid koji deli dnevni boravak od ostatka stana. Kauč u dnevnoj sobi se sa samo nekoliko poteza pretvara u bračni krevet, a radna površina u veliki trpezarijski sto.

Anhel Riko u vrata od kupatila ugradio je ormar, a na vrh dodatni krevet za posetioce. Povrh svega, stan ima i terasu s pogledom na more na kojoj porodici možete da popijete koktel i uživate u zalasku sunca.

Kako zapravo izgleda ovaj stan-harmonika u španskom letovalištu pogledajte u YouTube video na portalu Kirsten Dirksen.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari