Izložba oldtajmera u Zagrebu posle dve godine pauze 1Oldtajmeri u zagrebu Foto: HRT

Izložba oldtajmera konačno se vratila u Zagreb! I to nakon dve sušne sezone, zbog pandemije i epidemioloških mera. Održava se danas, na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, gde je izloženo stotinjak ovih automobila.

Organizator priredbe su Oldtajmer klub Stari kotači iz Strmca Samoborskog, koji je ujedno i jedan od najaktivnijih organizatora oldtajmerskih događanja u regiji.

„Odaziv je ogroman, prijave su stizale još do jutros, međutim zbog ograničenog broja parkirnih mesta, prostor oko kazališta nije toliko veliki, imaćemo 105 automobila“, kazala je  Andrea Veber, predsednica Oldtajmer kluba Stari kotači, za Hrvatsku radio-televiziju u prilogu izlozba oldtimera u zagrebu.

Kaže da su zastupljena sva godišta, imaju od prdratnih automobila dva Villisa iz 1943, pa posleratnih modela – jedan prekrasni Bjuik iz 1948, i onda tako nadalje – 60.-te, 70.-te, 80.-te sve do 90.-tih godina…

„Imamo par automobila iz 90. i 91., što je već po nekakvim pravilima oldtajmer, međutim verojatno oni neće privući toliku pažnju posetilaca kao oni stariji primerci vozila“, kaže Veber.

Među najstarijima je taj američki Bjuik iz 1948. godine, ali zastupljene su stvarno sve marke, mogu reći – Alfa Romeo, Mercedes, Poršhe, Volksvagen, Reno, da ih ne nabrajam dalje i nekoliko američkih – Kadllak, Ševrolet, imamo i ta dva vojna džipa Vilisa, nekoliko motora, stvarno velim – ono što se proizvodilo zadnjih 50-60 godina, može se ovde vidjeti na jednom okupu“, poručuje organiztorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.