Foto: Zoran Mrđa/FoNet

S jedne strane bilo je potpuno jasno da je reč o dobrom marketinškom potezu kako bi se demantovale tvrdnje da su tuneli na deonici LJig – Preljina preniski za prolazak kamiona, ali s druge je postojala nedoumica da li je Đurović kvalifikovan za upravljanje šleperom i da li je vožnja u kojoj mu je suvozač bio Vučić bila bezbedna. Đurović je odgovorio da poseduje vozačku dozvolu E kategorije za vožnju šlepera te da je tu dozvolu pre vožnje uredno pokazao saobraćajnom policajcu a prošao je i alko-test.

Javnost nije puno znala o Đuroviću dok u oktobru 2012. godine nije postavljen na poziciju direktora „Koridora Srbije“. Dobro obavešteni su pak tvrdili da je reč o jednom od najmoćnijih ljudi u Srpskoj naprednoj stranci koji pripada veoma uglednom taboru takozvanih „finansijera“. U medijima se moglo pročitati da je i privatno i poslovno blizak Nebojši Stefanoviću, ministru unutrašnjih poslova Srbije. Kritičari politike aktuelne Vlade koju predvodi Aleksandar Vučić mu zameraju da je nestručan kadar za obavljanje funkcije na kojoj se nalazi i upravo u tome i vide razloge određenih kašnjenja u izgradnji Koridora 10 i 11.

Pre tri godine u medijima se moglo pročitati da je službenu škodu Đurović zamenio novim „audijem 6“ vrednim oko 70.000 evra. Đurović je tada potvrdio da automobil te marke koji koristi zaista toliko i vredi, ali da nije u vlasništvu „Koridora Srbije“ već azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ angažovane na izgradnji pojedinih deonica Koridora 11. On je tom prilikom objasnio i da ga koriste i njegovi pomoćnici a da auto služi za posebne prilike kada dolaze „ugledni gosti poput onih iz svetskih finansijskih organizacija“. Bio je vlasnik preduzeća Foreks i Magma koja su prema pisanju medija ugašena i poslovala sa gubicima a direktor im je bio nekadašnji ministar privrede Željko Sertić. Đurović je rođen 1962. godine u Prištini. Završio je Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu. Krajem 2009. godine postaje član SNS i aktivno se uključuje u njen rad. Na izborima 2012. godine izabran je za odbornika Skupštine grada Beograda, ali je stranci vratio mandat nakon imenovanja na mesto direktora „Koridori Srbije“. Govori engleski, oženjen je, otac četvoro dece.