Gde da stavite stvari u svečano odelo kada krenete na proslavu? 1Foto: Pixabay/StockSnap

Čitava poenta nošenja odela je da stvorite elegantan, sveden izgled za sebe. Dakle, ne želite da uništite tu elegantnu siluetu tako što ćete džepove napuniti previše stvari i to na takav način da stvaraju nepristojne izbočine na vašoj odeći.

„Trpanje“ gomile stvari ne samo da izobličava pravilan oblik vašeg odela, već može i da izobliči njegovu finu tkaninu, što dovodi do nepotrebnog habanja i habanja materijala.

Umesto toga, kada je u pitanju nošenje formalnog/profesionalnog odela na moderan način, bitni su minimalizam i balans – smanjite broj stvari koje nosite sa sobom i ravnomerno ih rasporedite po džepovima.

Novčanik

Novčanik treba da bude tanak i kompaktan, i da ga stavite u jedan od unutrašnjih džepova na grudima sakoa, a ne u zadnji džep pantalona gde će nagužvati vaš sako.

Ako idalje smatrate da je novčanik previše glomazan za nošenje, onda tanka „fotrolica“ za novac, sa samo nekoliko novčanica i kreditnom karticom, može da stane u prednji džep vaših pantalona.

Olovka

Olovka takođe može da stane u ovaj unutrašnji džep na grudima, mada neka odela imaju poseban prorez za stavljanje.

Telefon

Vaš telefon se može staviti u drugi unutrašnji džep na grudima. Ako kopčate novac u džepu pantalona umesto novčanika u jakni, tada telefonu neće nedostajati protivteg na vrhu. Ali osim ako vaš telefon nije veoma težak i velik, nije verovatno da će dovesti do poremećenja načina na koji jakna visi na vama.

Ključevi

Veliki set ključeva koji zveckaju stvoriće značajno izbočenje u džepu pantalona, pa kada nosite odelo, skinite privezak za ključeve samo na ključ od kuće i ključ od auta na jednom prstenu. Ili uvek nosite sve svoje ključeve u uređaju kao što je ovaj koji minimizira njihov prostor i buku.

Maramica

Vaš drugi džep pantalona može da posluži za običnu maramicu. Dok džepni kvadrat ponekad može da izvuče dvostruku funkciju kao korisna maramica, obično želite lepšu, elegantniju za spoljni džep na grudima odela, i utilitarnu za izduvavanje nosa.

I to je, gospodo, skoro sve što treba da nosite oko sebe kada ste u odeći. Druge stvari poput žvake ili džepnog noža mogu da idu u aktovku ili torbu ako je nosite.  Vaš telefon se takođe lako može odložiti u torbu.

Sumirano:

Tanak novčanik u jednom unutrašnjem džepu na grudima.

Telefon u drugom unutrašnjem džepu na grudima.

Maramicu u spoljnom džepu na grudima.

Olovka u džepu na grudima ili džepu za olovku.

Alternativni novčanik za novac u džepu pantalona.

Funkcionalna maramica u džepu pantalona.

Ključ od kuće i automobila u džepu pantalona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.