Južnoafrikanka tvrdi da je rodila desetorke i oborila svetski rekord 1Ilustracija Foto: EPA/Adi Weda

Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sitole tvrdi da je rodila desetorke, što bi bio svetski rekord ukoliko doktori potvrde da je to istina, javlja sarajevsko Oslobođenje, pozivajući se na britanski Dejli mejl (Daily Mail) koji se oslanja na medije u Pretoriji.

Ova 37-godišnjakinja, koja ima šestogodišnje blizance, navodno je rodila sedam dečaka i tri devojčice carskim rezom u bolnici u Pretoriji u ponedeljak uveče. Njen nezaposleni suprug Tebogo Tsotetsi rekao je novinarima da je „sretan i emotivan“ zbog novonastale situacije, prenosi list.

Porodilja je istakla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvek rezultat veštačke oplodnje.
Vijest je objavljena u lokalnim novinama „Pretoria News“, a svi svjetski mediji su prenijeli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspio stupiti u kontakt sa doktorom ili porodilištem.

– Imamo sedam dečaka i tri devojčice. Bila je trudna sedam meseci i sedam dana. Sretan sam i pun emocija. Ne mogu puno pričati – rekao je suprug ove žene za tamošnje medije.

Sitole, vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj doktori prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dve bebe.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Svetski rekord u broju dece iz jednog porođaja drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke – šest dečaka i dve devojčice. I svi su preživeli.

Nepotvrđena vest iz Pretorije stigla je mesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija objavila da je rodila devetoro dece u bolnici u Maroku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.