Sećate li se Raspevanog žapca? (VIDEO) 1Foto: Screenshot/YouTube/Joshua The Nostalgic

Raspevani žabac, glavni lik američkog crtanog filma koji je prvi put emitovan na današnji dan 1955. godine, pružio je svojoj publici brojne numere za pamćenje.

Radnja filma počinje kada građevinski radnik pronađe metalnu kutiju i u njoj žabu koja ume da igra i peva. Nakon što je žabac izveo nekoliko performansa na ulici, čovek je odlučio da iskoriti priliku i unovči sve što pruža ovaj neverovatni talenat.

Ipak, svaki pokušaj da zaradi završavao se neslavno, jer je žabac odbijao da nastupi za bilo koga drugog osim za svog vlasnika. Nesvestan ove činjenice, čovek odvodi žapca agentu za talente.

Kada to ne uspe, on odlučuje da svu svoju ušteđevinu da za napušteno pozorište u kom bi žabac mogao da nastupa. I nastupao je, ali samo dok je zavesa bila spuštena i čim počne da se podiže, žabac je stišavao pesmu. U trenutku kada ga publika ugleda, on se pretvara u običnu kreštavu žabu.

Posle svih neuspeha, čovek je završio prvo kao beskućnik na ulici, a zatim u psihijatrijskoj bolnici. Žabac je sve vreme pevao samo za njega i rastali su se nakon izlaska iz bolnice na istom mestu na kom je čovek i pronašao kutiju.

Priča se ponovila gotovo vek kasnije, a crtani se završio baš onako kako je i počeo – u želji da zaradi na talentima žabe, novi pronalazač dao je sve od sebe kako bi ljudi čuli neobičnu pesmu.

Autori ovog crtanog filma su Majkl Maltez, režiser Čak Džons, dok je za muziku, kao glavnog nosioca ovog ostvarenja, bio zadužen Milt Frenklin. Za premijerno prikazivanje filma 31. decembra 1955. godine, pobrinula se kompanija Vorner Bros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.