Sećate li se Brusa Vilisa u Prijateljima? Izgubljena opklada sa Perijem donela Emi slavnom glumcu 1Foto: YouTube snimak ekrana

Zvezda Prijatelja glumac Metju Peri, koji je preminuo u subotu u svom domu u Los Anđelesu u 55. godini, otkrio je u svojim memoarima Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar (Friends, Lovers and Big Terrible Thing) da je Brus Vilis gostovao u popularnom sitkomu, jer je izgubio opkladu sa njim.

Kako prenosi Index.hr, u svojim memoarima, Peri se prisetio svog susreta sa Vilisom, sa kojim je glumio u komediji The Whole Nine Yards iz 2000. godine. Glumac je rekao da su se sprijateljili dok su radili na filmu, iako se on tada borio sa zavisnošću od alkohola i droga.

„Postojala je velika razlika između Brusa i mene. Brus je partijaner; ja sam zavisnik. Brus ima dugme za uključivanje i isključivanje. Može da se zabavlja kao lud, a onda dobije scenario kao što je Šesto čulo i prestane sa žurkama, kako bi snimao trezan. On nema gen, nije zavisnik“, rekao je Peri.

„Uprkos zabavi, svi smo bili profesionalci na tom filmu i uspeli smo da se dopadnemo publici. Brus nije verovao da će film uopšte uspeti, i zato smo se opkladili u to da – ako izgubi, Brus mora da gostuje na Prijateljima“, otkrila je zvezda popularnog sitkoma.

Emi za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji

The Whole Nine Yardsje zaradio 106 miliona dolara širom sveta i postao film sa najvećom zaradom u Americi tri nedelje zaredom. Nakon što je Vilis izgubio opkladu, gostovao je u šestoj sezoni Prijatelja kao Pol Stivens, otac devojke sa kojom se zabavljao Ros Geler (Dejvid Švimer).

Tokom tri epizode ​​u kojima se pojavio, Pol je imao i kratku romansu sa likom Dženifer Aniston, Rejčel Grin. Vilisov nastup čak je rezultirao i pobedom na Emiju za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji. Peri i Vilis su se ponovo ujedinili nekoliko godina kasnije na nastavku filma The Whole Nine Yards koji je bio neuspešan na blagajnama.

„Ako je The Whole Nine Yards bio početak moje filmske slave, pošteno je reći da je The Whole Ten Yards bio kraj“, rekao je Peri. Bez obzira na to, Peri je istakao da ima lepa sećanja na Vilisa, i van aure filmske zvezde.

„Ponekad, na kraju noći, kada je sunce tek trebalo da izađe, a svi ostali otišli i zabava je došao kraj, Brus i ja bismo samo sedeli i razgovarali. Tada sam video pravog Brusa Vilisa – čovek dobrog srca, brižnog i nesebičnog. Divnog roditelja. I divnog glumca. I što je najvažnije, dobrog čoveka“, rekao je Peri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari