Kventin Tarantino, Brus VilisFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

 

„Četiri sobe“ (Four Rooms) iz 1995. nije film koji će vam pasti na pamet kada se pomene ime Kventina Tarantina. Reč je o crnoj komediji koja se bazira na kratkim pričama Roalda Dala, koja se sastoji od četiri priče, od kojih je svaku režirao drugi reditelj, a radnja filmu se dešava u hotelu Monsinjor, omiljenom mestu holivudske elite 40-ih i 50-ih godina prošlog veka. Jednu od ulogu u filmu ima i Brus Vilis.

Film nije ostvario bogzna kakav uspeh, ali Brus Vilis nije to mogao da predvidi kada je pristao da se pojavi u njemu. Naime, on je prihvatio ponudu da besplatno glumi u četvrtoj priči, koju je režirao Tarantino. Međutim, prema pravilima Udruženja filmskih glumaca (SAG), činjenica da nije naplatio svoju ulogu, onemogućila mu je da bude potpisan kao glumac u filmu, zbog čega njegovog imena nema na odjavnoj špici filma, piše Index.

Osim Vilisa, u filmu su glumili Tim Rot, Antonio Banderas, Samanta Dejvis i Madona. Nakon „Četiri sobe“, Vilis se pojavio u „Armagedonu“ i „Šestom čulu“, dok je Tarantino ubrzo postigao uspeh s filmom „Džeki Braun“.

Brus Vilis i Kventin Tarantino su sarađivali i pre ovog filma

Podsećamo, Tarantino i Vilis sarađivali su na „Petparačkim pričama“ iz 1994, a tri decenije kasnije slavni redatelj želi odati počast svom kolegi i prijatelju pa je navodno zamolio Vilisovu familiju da dozvoli bolesnom glumcu da se pojavi u njegovom novom filmu „The Movie Critic“.

Radnja predstojećeg Tarantinovog filma dešavaće se kasnih 1970-ih u južnoj Kaliforniji. Ako Vilis zbog dijagnostikovane afazije ne bude mogao da učestvuje, Tarantino navodno namerava da ubaci kratak snimak iz jednog od Vilisovih ranijih filmova u svoje novo i, po svemu sudeći, poslednje dugometražno filmsko ostvarenje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari