Od ostatka kuvanih jaja nakon Uskrsa napravite ukusan sendvič 1Fotografija: Shutterstock

Salata od jaja uz dodatak mešavine začina može da bude ukusan obrok kod kuće ili na poslu. Kremasta tekstura postiže se dodavanjem majoneza. U nastavku otkrijte šta vam je još potrebno od sastojaka i kako se ova salata priprema.

Što se tiče odabira hleba, preporučuje se beli ili pita, no i zdravije varijante, kao što su crni, proteinski, sa žitaricama, su svakako dobrodošle… Ovo su sastojci za 4 osobe, a jedna porcija (1 sendvič) ima 190 kalorija.

Sendviči sa salatom od jaja i zatarom

Sastojci:

6 tvrdo kuvanih jaja

¼ šolje majoneze

¼ šolje grčkog jogurta

1 i ½ kašičice dižon senfa

1 i ½ kašičice listića timijana

1 i ½ kašičice origana

1 kašika susama

1 i ½ kašičice sumaka

8 kriški hleba

Priprema:

Sitno iseckajte kuvana jaja. Sjedinite ih sa majonezom, grčkim jogurtom, senfom i začinima koje podsećaju na bliskoistočni zatar. Namažite salatu od jaja na 4 kriške hleba, i poklopite sa preostale 4.

Izvor: gastro.24sata.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari