kafaFoto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Bečka kafa je nešto što morate probati ako se zateknete u Beču, ima veliki broj poštovalaca koji u pre podnevnim časovima ispijaju svoj melanž (melange), uz obavezno prelistavanje novina bez žurbe, užitak je najvažniji.

Melanž kafa podrazumeva šlag na vrhu šolje, ali i par drugih sastojaka. Na dno šolje ili čaše staviti kašičicu finog kakaoa ili čokolade, šećer ili med, zatim dodati cimet i promešati.

Može se dodati još nekoliko aromatičnih i mirisnih dodataka poput vanile, karanfilića, bibera, karadamoma.

Na kraju sipati kafu u šolju, promešati i od gore bogato ukrasiti šlagom. Pored kafe ako se zateknete u nekom otmenom starinskom hotelu poručiti nadaleko poznatu štrudlu sa jabukama ili parče još čuvenije Zaher torte.

Idealna prilika da se kod kuće osetiti duh Beča jeste uz mirisnu kafu melanž, koju možete sami pripremiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari