Rešite se tvrdokornih mrlja od sapuna uz pomoć sastojaka koji se nalaze u vašoj kuhinji 1Mrlje od sapuna: Skorzewiak / Alamy / Alamy / Profimedia

Mrlje od sapuna koje se stvaraju na lavaboima i tuš kabinama znaju da budu vrlo zahtevne za uklanjanje. Osim što narušavaju izgled kupatila, one privlače i plesni što može biti problematično ako se ne očisti na vreme.

Ove mrlje nastaju kada sastojci sapuna na bazi ulja reaguju sa svojstvima vode, koja se zatim kombinuje sa ostacima naše kose, kože i raznim proizvodima za kupanje.

Kako se ispostavilo, jedan od najboljih načina da se rešite tvrdokornih mrlja od sapuna je upravo u vašoj kuhinji, a to je so. Iako se so uglavnom smatra sastojkom za kuvanje, njena svojstva takođe mogu pomoći u održavanju čistoće doma.

So je prirodni abraziv i kada se kombinuje sa pravim komponentama, može delovati kao moćno sredstvo za čišćenje. Njegova gruba, zrnasta tekstura čini ga savršenim za ribanje zaostalog ostataka bez oštećenja površina.

Sredstvo za uklanjanje sapuna na bazi soli zahteva još nekoliko jednostavnih sastojaka koje većina ljudi svakodnevno koristi kod kuće. Sve što vam je potrebno za ovu mešavinu za čišćenje su so, soda bikarbona, belo sirće, posuda i sunđer ili četka za ribanje.

Da biste sprečili nakupljanje sapuna, idealno bi bilo da koristite ovo efikasno sredstvo jednom nedeljno.

A napravićete ga  tako što ćete sodu bikarbonu staviti u činiju i dodati malo više sirćeta u odnosu na njegovu količinu da biste napravili pastu. Zatim posolite i promešajte.

Pomoću sunđera ili četke nanesite smesu na mesta koja imaju tragove sapuna i ostavite oko 30 minuta da sastojci počnu proces razlaganja. Nakon toga, isperite pastu vodom i dobro osušite kako biste izbegli tragove vode, piše klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari