Seks bez obaveza sve prihvatljiviji među hrišćanima

Stavovi religioznih ljudi u SAD postaju liberalniji prema shvatanju veze i partnerskih odnosa, agnostici i ateisti najotvoreniji

Ostavite komentar

  1. Kakvo licemerje. Niko vas ne tera da budete hriscanin ili hriscanka, ako vam se principi zivota ne dopadaju. To je ideja tipa – Sve vise modernih vegetarijanaca smatra da nema nista lose u tome da se jede meso. Onda, care, nisi hriscanin vec lakrdija. A opet, zasto ne? Odavno ne vazi ne ubij, ne budi djubre lazljivo, ne budi gord, ne dizi nos pod oblake, ne prezderavaj se kao svinja, postuj roditelje…

    1. Citajuci tvoj komentar i silinu oside, rekao bih da bi ti prvi zgrabio kamen, samo da ti se da prilika…Sto si ti care tako zagrizen?
      Sta to tebi toliko znaci ako ‘hriscani’ menjaju pogled na svet? I ti to mozes, niko ti ne brani!

      1. Ja, care, nisam hriscanin, jer mi ne pada na pamet da okrenem drugi obraz. Ne odgovara mi cak ni prethodna verzija – oko za oko zub za zub. Malo je to. Jeste izjednaceno i dobra je preventiva, ali nema pravde. Takodje mi ne pada na pamet da se lisim seksa pre braka. Postujem, medjutim, visoko svaku religiju kao sistem vrednosti i svakog istinskog vernika koji se trudi da zivi po principima koje je izabrao. To zahteva ogroman trud, postenje i iskrenost. Ja to ne mogu da cinim ali mogu da izrazim postovanje prema onima koji to mogu i prezir prema „vegetarijancima s krvavom kobasicom u ustima“. Takav „gresni hriscanin“ ima onoliko smisla koliko i „gresni vegetarijanac“ sa kobasicom u ustima. Ja jesam ateista ali mi ne pada na pamet da se umuvam medju vernike i pravim lakrdiju od toga. Vama, vidim, ne smeta. To je inace planetarna pojava, ne americka.

  2. Mislim da slobodno možete da objavljujete manje članaka o tome šta i kako Amerika radi. Oni odavno nisu merilo ni za šta.

Ostavite komentar

Život

Naslovna strana

16. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.