Šta je biofotonska ishrana i zašto je važna za zdravlje? 1Foto: Pixabay/ JerzyGorecki

Biofotonska ishrana je hrana koja u sebi sadrži biofotone.

Biofotoni su čestice (atomi) svetlosti, koji u sebi sadrže svetlosnu energiju i životne informacije, a one su neophodne svakoj ćeliji ljudskog tela za njeno optimalno biološko funkcionisanje.

Biofotoni se nalaze u biljnoj hrani, biljke ih u sebe ugrađuju putem fotosinteze. Sva energija u hrani potiče od sunca, biljke imaju tu sposobnost da transformišu fotone sunca u biofotone.

Sposobnost da transformišu fotone sunca u biofotone. Uz pomoć hlorofila, koji je sakupljač svetlosti, kao neka solarna antena, transformiše sunčevu energiju u hemijsku i čuva je u vidu šećera (skladište sunčeve svetlosti).

Oni se uništavaju na temperaturi većoj od 46°C. Termička obrada dovodi do gubitka biofotona i zato je bitno unošenje svežeg voća i povrća u toku dana.

Telo može iskoristiti maksimalnu nutritivnu vrednost biofotonske hrane jer se ona nalazi u svom prirodnom stanju. Biofotoni i enzimi su  katalizatori biohemijskih reakcija unutar ćelija, oni sprovode sve biološke procese u telu poput varenja, nervnih impulsa, funkcionisanje RNK.

Konzumiranjem ovakve hrane naše telo postaje jače i sposobnije da se izbori sa bilo kakvom infekcijom.

Divlje samoniklo bilje kao i voće i povrće najbolji su izvori biofotona.

Evo još jednog razloga zašto bi trebalo svakodnevno da unosimo sveže voće i povrće jer pored obilja vitamina i minerala sadrže i biofotone, nosioce sunčeve svetlosti.

Autorka je diplomirana nutricionistkinja i Bahova praktičarka.

Više detalja na linku njenog instagram naloga.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nutricionista – zdrava Ishrana (@nutricionista_ivanamisic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari