Svi dele ovaj "test varjače": "Ja ovo ne želim ni da gledam, užasno je" 1Test varjače, screenshot TikTok

Nema kuhinje u Srbiji koja među priborom nema jednu dobru drvenu varjaču. Ipak, posle ovog teksta možda se stvari promene.

Na popularnoj stranici na Tik Toku, na kojoj se dele saveti za čišćenje kuće, pojavio se trik koji je zgrozio mnoge.

Tačnije, opisano je šta dešava kada pravilno očistite varjaču u kakva voda ostaje posle ovog kratkotrajnog, ali nezaboravnog procesa.

Sve što treba da uradite, kaže, je da varjaču umočite u ključalu vodu i ostavite je 20 minuta.
Do tada će varjača ispustiti sva ulja koja je upila i pokazati koliko je zaista prljava, koliko god delovala čisto.

@miss.clean.with.me I was not prepared for this Tiktok teaches me so much! #clean #cleaning #satisfying #asmr #cleantok #foryou #fyp ♬ Bubble pop electric – ꨄ

Ljudi su odmah počeli da komentarišu test varjače.

„Sada mi je jasno zbog čega mi je supa tako ukusna“

„Ne želim da uradim ovo. Ne želim da znam šta je unutra. Želim da bustujem svoj imuni sistem“

„Moja mama ima svoju varjaču još od kada se moj brat rodio, pre 19 godina. Ignorisaću ovo“

„Strah me da uradim ovo“

„Ja ovo ne želim ni da gledam, užasno je“

Ovo su samo neki od komentara. Mnogi pominju da je upravo ovaj video razlog zbog kog u kuhinji nemaju drveni pribor za kuvanje.

Ako ipak volite vaš drveni pribor za kuvanje, onda ga makar održavajte kako treba.

Nakon pranja vrelom vodom i sapunicom, uvek ostavite da se kašike potpuno osuše prirodno na vazduhu pre upotrebe, što traje najmanje 24 sata. Ne brišite ih, tako samo širite bakterije.

Možete i povremeno da ih potopite u rastvor belog sirćeta i vode 1:1 da biste uklonili prljavštinu.

Drveno posuđe može izgledati pomalo suvo, a može i da počne da se ljušti, što opet stvara idealno područje za nakupljanje hrane i na kraju, naravno, bakterija. Da biste to sprečili, a i vratili originalni izgled posuđu, povremeno ga premažite uljem – lanenim ili orahovim. Svakako izbegavajte korišćenje ulja za kuvanje poput suncokretovog, maslinovog…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari