Google Play Store zabranio aplikacije za isporuku marihuane 1Foto: Freeimages/ Yaroslav Yaroslavov

Google je ažurirao pravila korišćenja za Play Store, kako bi sa platforme uklonio aplikacije preko kojih se ili direktno prodaje marihuana, ili se, pak, korisnici povezuju sa distributerima.

Pravilo važi čak i za one države u kojima je marihuana legalizovana, a developeri imaju priliku da u narednih 30 dana aplikacije modifikuju tako da ne nude zabranjeni proizvod ili će ove biti uklonjene iz online prodavnice, prenosi PC press.

Nova pravila korišćenja jasno naznačavaju da platforma više ne dozvoljava prodaju marihuane, te povezivanje sa distributerima, a bez obzira da li je ova u određenoj državi zakonski regulisana ili ne. Tako će aplikacije poput Weedmaps i Eaze, koje nude uslugu naručivanja marihuane preko aplikacije, morati da modifikuju prirodu svojih usluga da ne bi bile uklonjene iz prodavnice.

Oni koji već neko vreme preko svojih aplikacija nude marihuanu ističu da je potez kompanije Google prilično nepromišljen, te da će jedino uticati na to da ilegalna tržišta ponovo procvetaju.

Novi Google potez ipak ne dolazi kao iznenađenje, budući da je kompanija nedavno donela slična pravila koja utiču na funkcionisanje aplikacija koje nude duvan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari