Klan RUR otvara IRL 2020 sezonu 1Foto: Rur.rs

Klan RUR i ove godine sa ponosom otvara IRL šampionat. Takmičenje će se održati u izraelskom gradu Eilatu, i to u igrama PES2020, Tekken 7 i Dota 2. Ko želi da oproba svoje veštine u ovim naslovima i predstavlja Srbiju, može da se prijavi na nacionalne IRL kvalifikacije, koje samo što nisu počele.

Klan RUR poziva zainteresovane na regionalne kvalifikacije, čiji pobednici će imati priliku da putuju u Izrael kako bi se takmičili na velikom IESF turniru.

Prošle godine su naše predstavnike slali u Seul, gde su ostvarili neverovatne rezultate.

„Kao i svi naši sportisti, uvek stremimo ka novim pobedama, pa se nadamo da će naši reprezentativci ove godine ostvariti još bolje rezultate“, ističu u Klanu RUR.

Kvalifikacije su rezervisane za PES, Tekken i Dotu 2. Klan RUR će održati dve runde kvalifikacija za svaku igru ponaosob, od kojih je prva u avgustu, a druga u septembru.

Top 4 ekipe sa svake od ovih kvalifikacija će se 19. i 20. septembra susresti u jednom finalnom okršaju, koji će odlučiti srpske predstavnike na 12. IESF prvenstvu.

Prvenstvo će se održati u IceMall Areni u Eilatu u periodu od 15. do 20. novembra, gde će se okupiti stotine takmičara iz preko 40 zemalja.

Sve dodatne informacije o formatu i pravilima kvalifikacije možete pronaći na zvaničnom sajtu srpske esports asocijacije (SESA).

Tekken

Tekken 7 je jedna od najpoznatijih borilačkih igra na svetu, koju nam je donela japanska kompanija Bandai Namco.

Iako je možda malo manje pristupačna u odnosu na ostala dva naslova, iz godine u godinu uvek nađe mesto na svim svetskim reprezentativnim takmičenjima.

Klan RUR je već spremio prve kvalifikacije, a prijavu možete izvršiti na OVOM linku. Prve kvalifikacije će se održati 9, a druge 30. avgusta.

Klan RUR otvara IRL 2020 sezonu 2
Foto: Rur.rs

Srpski Tekken reprezentativac je prošle godine bio Vlada ”Cold Heart” Stanković. Vlada je postao redovan na IESF-u, jer iz godine u godinu pokazuje da je najveštiji Srbin u ovoj borilačkoj igri.

Iako na ovo takmičenje često dolazi kao autsajder, uvek daje sve od sebe da ostvari što bolji plasman.

Ni prošla godina nije bila drugačija, jer je Vlada na turniru postigao solidne rezultate. Takmičenje je završio u četvrtfinalu, i ostvario top 8 plasman.

PES

Pro Evolution Soccer (PES) je video igra bazirana na verovatno najpopularnijem tradicionalnom sportu na svetu – fudbalu.

Ovaj naslov je definitivno najprivlačniji bar na našim prostorima, jer se na Klan RUR kvalifikacije godišnje odazove preko 200 takmičara.

Ovogodišnje kvalifikacije će se održati od 16. avgusta i 6. septembra, a na prvu turu već možete da se prijavite, i to na OVOM linku.

Stefan ”Kepa” Slavković, koji je trenutno jedan od najboljih PES igrača u Srbiji, nas je prošle godine predstavljao na svetskom IESF prvenstvu.

Moglo bi se reći da nije imao sreće na početku takmičenja, jer su mu zapali veoma snažni protivnici.

Klan RUR otvara IRL 2020 sezonu 3
Foto: Rur.rs

Kepa je na startu turnira uspeo da prođe jednu od najtežih grupa sa dve pobede i jednim porazom.

Pokazao je fantastične veštine i odličnu igru, ali je takmičenje završio sa top 8 plasmanom posle okršaja sa iranskom reprezentacijom.

Iako je naš predstavnik stao u četvrtfinalu, može biti ponosan na svoj nastup, a sa malo više sreće i boljim žrebom, mogli smo ga gledati i u finalu.

Dota 2

Dota 2 još od svojih Warcraft III početaka drži titulu jednog od najpoznatijih esports naslova.

Na prošlogodišnjem prvenstvu u Seulu se održao prvi Dota 2 turnir u istoriji IESF-a. Još uvek je pratio format sličan ostalim igrama, i dovodio je ekipe od po 5 članova sa svih strana sveta.

Kvalifikacije koje organizuje Klan RUR su uvek imale solidan odziv, a na ovogodišnje možete da se prijavite OVDE. Prve su zakazane za 23. avgust, a druge za 13. septembar.

Nakon prošlogodišnje serije kvalifikacija, priliku da predstavlja našu zemlju dobila je ekipa Team Serbia za koju su nastupali Nenad ”grizine” Lukić, Uroš ”Swiftending” Galić, Nikola ”Nikolica” Mihajlović, Ivan ”IgnitableS” Spasić i Stefan ”pwN” Pavlović.

Dota 2 igrači su na ovo takmičenje došli sa ambicijama da ostvare što bolje rezultate, a možda i po neku medalju. Sve je delovalo kao da idemo ka tome, kada smo otvorili turnir sa tri pobede. Ipak, Swiss sistem je bio koban i sa dva vezana poraza od Filipina i Švedske, naši momci su završili takmičenje.

VOD kvalifikacija možete pogledati na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Šta je sledeće?

Naši reprezentativci su prošle godine ponosno predstavljali zemlju Srbiju. Sada je red na ostale zainteresovane da pokažu šta umeju. Prijavite se na zvanične Klan RUR kvalifikacije i ostvarite šansu za učešće za na jednom od najvećih esports događaja godine!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.