Nikad lakša kupovina klima uređaja, uz plaćanje ugradnje na rate u Gigatronu 1Foto: Promo

Bilo da vam je neophodan rashladni sistem za ceo dom ili želite da rashladite samo jednu prostoriju po potrebi, pa čak i u slučajevima kada vam je neophodno grejanje ili dogrevanje u toku zimskih meseci, Gigatron ima ponudu u kojoj možete pronaći sve što vam je potrebno i sve što odgovara vašim potrebama i budžetu, uz ugradnju uređaja i to na do 24 mesečne rate.

Ako izuzmemo njihovu osnovnu namenu grejanja i hlađenja, klima uređaji omogućavaju i prečišćavanje vazduha od prašine, duvanskog dima i drugih nečistoća. Pogodne su i za održavanje optimalne vlažnosti vazduha, kao i uklanjanje vlage iz prostorije.

Pripremili smo za vas mali vodič u nastavku, koji sadrži ključne informacije koje vam mogu biti potrebne pri kupovini klima uređaja.

U ponudi postoje dva oblika klima uređaja: pokretne klime i zidni split sistemi.

U zidne split sisteme spadaju:
– Inverter klime
– Standardne klime
– Multi split sistemi

Inverter klime

Inverter klime izuzetno učinkovito hlade vaš dom na temperaturama i do +50° celzijusa,u zavisnosti od modela, ali pored toga one poseduju i mogućnost grejanja do čak -30° celzijusa. Njihova mogućnost kontrole optimalnog protoka vazduha, za rezultat daje primetno manju potrošnju električne energije, znatno duži vek trajanja uređaja, kao i manje troškove održavanja i mnogo bolje radne performanse u zimskom periodu u odnosu na standardne klime.

Standardne klime

Najčešći izbor svih onih kojima je pre svega potrebno da rashlade veliki deo svog doma predstavljaju standardne klime, jer im je temperaturni opseg rada najčešće od -7°C do +43°C. Evidentno, one donekle poseduju i mogućnost grejanja, ali ova mogućnost nije primenjiva na ekstremno niskim temperaturama. Sastoje se iz jedne unutrašnje i jedne spoljne jedinice.

Multi split sistemi

Ova vrsta klima uređaja predstavlja sisteme koji se sastoje iz jedne spoljašnje i više unutrašnjih jedinica, što predstavlja odličnu opciju ukoliko želite da izbegnete ugradnju više od jedne spoljne jedinice, a imate potrebu da rashladite više prostorija u vašem domu.

Kapacitet klima uređaja

Jedan od ključnih kriterijuma pri izboru idealnog split sistema klima uređaja, jeste snaga, odnosno kapacitet klime. Izbor odgovarajuće snage klima uređaja vrši se pre svega na osnovu veličine prostora koji se očekuje da određeni uređaj rashladi ili zagreje. Najčešće se meri britanskom termalnom jedinicom (BTU) i na osnovu toga su klima uređaji i poznati u svakodnevnom govoru.

– Prostor površine 20-35 m2 zahteva uređaj kapaciteta 9.000 BTU, poznatog kao devetka i snage 2,6 kW

– Prostor površine 35-60 m2 zahteva uređaj kapaciteta 12.000 BTU, poznatog kao dvanaestica i snage 3,5 kW

– Prostor površine 60-80 m2 zahteva uređaj kapaciteta 18.000 BTU, poznatog kao osamnaestica i snage 4,4 kW

– Prostor površine 80-110 m2 zahteva uređaj kapaciteta 24.000 BTU, poznatog kao dvadesetčetvorka i snage 7 kW

Na vašu svakodnevicu i komfor će u velikoj meri uticati nivo buke koji emituje određeni klima uređaj. Vrlo je bitno da izaberete onaj uređaj koji vam svojom bukom neće smetati pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti u prostoriji. Nivo buke se meri u decibelima (dB) i ova informacija se može naći u specifikacijama svake klime.

Toliko smo se navikli na komfor rashlađenih prostorija koji nam nude klima uređaji, da su neke naučne studije pokazale da je tolerancija ljudi na visoke temperature drastično opala u poslednjih par desetina godina i da više ne bismo mogli normalno da funkcionišemo bez ovih uređaja.

U Gigatron ponudi vas sad očekuje i mogućnost plaćanja ugradnje klima uređaja na do 24 rate, uz kupovinu klima uređaja u svim Gigatron prodajnim objektima, širom Srbije, kao i na Gigatron internet prodavnici.

Sa ciljem da iskustvo kupovine podigne na viši nivo, kompanija Gigatron je svoju prodajnu mrežu obogatila Megastore prodavnicama u kojima vas očekuje najveći izbor tehnike renomiranih svetskih proizvođača, uz asistenciju stručnog osoblja koje će vam pomoći pri izboru, a tu je i prostran parking.

Kako biste uvek bili u toku sa aktuelnim akcijama, promocijama i pretprodajama u Gigatronu, predlažemo vam da se prijavite na Gigatron Newsletter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari