Pale akcije Tvitera 1Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Zbog gašenja naloga američkog predsednika Donalda Trampa vrednost akcija Tvitera danas je na berzi pala za sedam procenata, čime je tržišna vrednost te društvene mreže umanjena za oko dve i po milijarde dolara, preneo je Rojters.

Trampov nalog na Tviteru imao je više od 88 miliona pratilaca, a njegovi tvitovi su retvitovani nekoliko milijardi puta.

„Tramp je imao veoma mnogo lojanih pratilaca i velika većina njih će otići sa Tvitera ukoliko ostane na snazi odluka o gašenju njegovog naloga“, rekao je direktor za strategiju kompanije TS Lombard.

Posle Tvitera i druge društvene mreže su uvele sličnu ili istu zabrani za Trampa, ali vrednost njihovih akcija danas nije umanjena kao kada je u pitanju Tviter.

Kompanija Tviter je u petak saopštila da je Trampov nalog ugašen zbog rizika da njegove pristalice naprave nove nerede, podstaknute njegovim objavama. Takva zabrana prvi put je izrečena predsedniku ili premijeru jedne države, a Tviter je istovremeno ugasio i naloge velikog broja Trampovih pristalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.