Startapovi iz Srbije prvi put na GITEX Future Stars-u u Dubaiju 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Vlada Srbije će, u sklopu šireg predstavljanja zemlje na prestižnoj Svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“, predstaviti po prvi put izabrane startapove na GITEX Future Stars 2021, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

To je, kako se navodi, najveći događaj, posvećen razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju, a logističku podršku startapovima pruža PKS.

Domaće kompanije koje će predstavljati Srbiju na GITEX Future Stars su „Joberty Technologies“, „Kredium“, „White Lemur“, „Stock Studio“, „VizLore Digital Asset Management“ i „Deep Blue Sea Studio“.

Odabrane kompanije dolaze iz oblasti društvenih mreža, FinTech-a, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i korporativnog softvera.

Programski sadržaj GITEX-a uključuje brojne konferencije i događaje koji će okupiti više od 350 najvećih stručnjaka sa kojima će predstavnici startapova imati prilike da razvijaju svoje veštine i uče od najboljih.

Svi startapi imaju mogućnost da se prijave i za „Supernova izazov“, gde će najbolji biti nagrađen sa 200.000 dolara.

Ceo nastup Srbije na GITEX-u biće pod brendom Srbija stvara tehnologije (Serbia creates tech).

„Na ovom globalnom događaju učešće tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, a organizatori najavljuju okupljanje više od 750 startapova iz 75 država koji će se predstaviti pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, pa nastup srpskih kompanija na GFS i GITEX-u smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene“, rekla je viša savetnica predsednice Vlade Srbije i zamenica Generalne komesarke Srbije za Expo 2020 Dubai Ana Ilić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.