Tri načina da anonimno pregledate Instagram Story 1Foto: Shutterstock

Instagram je danas jedna od najpopularnijih društvenih mreža sa više od milijardu korisnika mesečno.

Gotovo da nema osobe koja se na ovaj ili onaj način nije susrela sa Instagramom.

Jedan od razloga zašto je Instagram toliko popularan je mogućnost postavljanja fotografije ili videa kao Instagram Story posta koji nestaje nakon 24 sata.

Ako ste korisnik Instagrama ili samo volite da pratite vesti na toj društvenoj platformi, onda ste sigurno upoznati sa činjenicom da korisnik koji je objavio Stori može da vidi ko ju je pogledao.

Uopšteno govoreći, to nije problem, ali povremeno svako od nas želi da diskretno pogleda nečiju Instagram priču.

Postoji nekoliko različitih metoda pomoću kojih je moguće „tajno“ pregledati nečiji Instagram Stori, iako nisu sve metode podjednako uspešne.

Uključite režim rada u avionu na svom mobilnom telefonu

Otvorite aplikaciju Instagram tako da se prethodno učitavaju najnoviji postovi i priče.

Zatim uključite „režim u avionu“ i otvorite priču koju želite da pogledate, piše Geek.hr.

Konačno, zatvorite aplikaciju pre nego što se vratite u uobičajeni režim na telefonu kako aplikacija ne bi registrovala da ste gledali pomenutu Instagram Stori.

Ovaj metod je efikasan jer omogućava anonimno gledanje Story postova pratilaca, a ne samo javnih otvorenih profila, iako su mnogi skeptični prema ovoj metodi jer ne postoji način da se proveri da li je aplikacija registrovala Story prikaz ili ne.

Korišćenje alternativnog naloga

Neki korisnici se odlučuju da naprave još jedan anonimni nalog na Instagramu upravo zbog potrebe da diskretno pregledaju određeni sadržaj.

Još jedan anonimni nalog će vam omogućiti da gledate postove na Instagram Story, a da ljudi ne znaju ko ste.

Ovaj metod je izuzetno efikasan kada je u pitanju gledanje javnih i otvorenih Instagram profila.

Međutim, nedostatak ove metode je što morate biti prijatelji sa osobom čiju priču želite da vidite ako je to privatni nalog na Instagramu.

Veb lokacije koje omogućavaju anonimno pregledavanje Instagram Story postova i profila

Postoje brojne aplikacije i veb lokacije koje vam navodno omogućavaju da anonimno pregledate nečije postove na Instagramu, bez potrebe da se prijavite.

Mnoge od ovih lokacija nisu naročito bezbedne, a neke čak i ne rade, pa ih koristite na sopstveni rizik.

Stories Down, Anon IG Viewer i iStories samo su neke od njih… Međutim, ako ipak želite da isprobate i ovu metodu, u testu koji smo sproveli, veb lokacija iStories je uspešno pregledala priču javnog naloga bez obaveštavanja korisnika o pregledu.

Sve što treba da uradite je da unesete ime naloga na početnu stranicu da biste videli sve dostupne postove Story tog korisnika. Međutim, treba napomenuti da sajt dozvoljava samo pregled javnih naloga i ne može pristupiti Story objavama privatnih zaključanih profila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.