Komisija za javne nabavke je od početka bila svesna činjenice da postoji mogućnost da se potencijalni ponuđači mogu naći u sukobu interesa i zbog toga je konkursnom dokumentacijom regulisala na tri mesta pitanje sukoba interesa – izjavio je juče Slobodan Ilić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i predsednik Radne grupe za prodaju dela akcija u svojini Republike Srbije preduzeća za telekomunikacije Telekom Srbija.


On je u saopštenju prosleđenom medijima naglasio da je pitanje sukoba interesa bilo regulisano tenderskim zahtevom. „U okviru ukupne ocene primljene ponude jedinog ponuđača, Konzorcijuma koji predvodi Sitigrup global markets, Komisija za javne nabavke će se izjasniti i to će biti jedina zvanična ocena“. To znači da će Komisija za javne nabavke, ako utvrdi da se u ovoj ponudi radi o sukobu interesa, to i konstatovati, objasnio je Ilić i dodao da će, čim Komisija bude donela ocenu, javnost o tome biti obaveštena.

Da podsetimo, pre dva dana bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić izjavila je da je jedini ponuđač na tenderu za izbor privatizacionog savetnika za Telekom, američki Sitigrup global markets, u konfliktu interesa, jer je ta američka firma koorporativni broker Dojče Telekoma, koji važi za najozbiljnijeg potencijalnog kupca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari