Centralna banka Rusije juče je oduzela dozvolu za rad tamošnjem ogranku crnogorske Atlas banke zbog nepoštovanja lokalnih zakonskih procedura i opasnosti da je sumnjivim transakcijama banka iznela oko devet milijardi rubalja. Atlas banka, koja pripada crnogorskom biznismenu Dušku Kneževiću, od aprila 2008. godine posluje u Rusiji.


Ruska centralna banka juče je objavila da Atlas banka nije postupala u skladu sa zakonom u oblasti borbe protiv legalizacije prihoda koji su dobijeni kriminalnim putem i finansiranjem terorizma, u smislu davanja blagovremenih informacija ovlašćenom organu na poslovima koji podležu obaveznoj kontroli, prenele su podgoričke Vijesti.

„Pored toga, banka nije preduzela mere u cilju dobijanja informacija o svrsi i nameni poslovnih odnosa sa svojim klijentima“, saopštila je centralna banka. Prema podacima ruskih vlasti, Atlas banka je tokom prošle godine bila uključena u sumnjive operacije oko prenosa novca van granica Rusije u iznosu od ukupno devet milijardi rubalja. Potez ruskih vlasti dolazi nedugo nakon što je Crna Gora uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari