Vlada Srbije planira da osnuje novo javno preduzeće „Srbija aerodromi“, koje će koordinirati radom 25 malih aerodroma širom zemlje, među kojima je i Ečka aerodrom kod Zrenjanina – izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović prilikom jučerašnje posete Zrenjaninu.

Ona je razgovarala sa čelnicima grada i o izgradnji kvalitetnog puta prema Beogradu i završetku obilaznice.

– Najbliže realizaciji je put između Beograda i Zrenjanina, projektna dokumentacija je u pripremi i očekujemo raspisivanje tendera za izdavanje koncesije za ovaj posao. Razgovarali smo i o tome kako da se pomogne završetak obilaznice u Zrenjaninu. Najvažnija tema je ipak povezivanje zrenjaninskog aerodroma sa ostalim centrima u zemlji, a ima ih 25, u jedinstven sistem koji bi omogućio otvaranje kargo centara za zainteresovane ulagače. U tom smislu vrše se pripreme za otvaranje novog javnog preduzeća koje bi koordiniralo radom 25 malih aerodroma – objasnila je Mihajlovićeva.

Ministarka građevinarstva otvorila je u hali „Medison“, u Karađorđevom parku, 15. Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inocoop 2014“. Sajam su organizovali Regionalna privredna komora, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada. Manifestacija je realizovana u dve celine, jedna je opšti izložbeni deo u kojem nastupaju brojna preduzeća i organizacije iz različitih branši, dok druge deo čini specijalizovani izložbeni segment pod nazivom „Made in Banat“, u kojem će svoje proizvode izlagati proizvođači čiji su proizvodi nosioci brenda „Made in Banat“. „Inocoop“je najposećeniji regionalni sajam u Vojvodini. Na svih dosadašnjih četrnaest sajmova učestvovalo je preko 2.350 izlagača iz zemlje i inostranstva, što ovoj manifestaciji daje i internacionalni karakter. Pod sloganom inovacija, kooperacija i preduzetništva u strukturi sajma dominira proizvodna delatnost sa preko 85 odsto, dok ostatak predstavljaju turističke i uslužne delatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari