Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas iz dobro obaveštenih izvora.


Odvojeni sastanci najviših predstavnika vlasti u Beogradu s Petrovićem, koji je lider Samostalne liberalne stranke, najveće srpske političke partije koja učestvuje u institucijama Kosova, već se uveliko pripremaju i njihova realizacija samo je pitanje dana.

Ovo će biti prvi susreti visokih zvaničnika Vlade Srbije sa Slobodanom Petrović i njihovo održavanje biće šansa za uspostavljanje drugačijih odnosa Beograda i predstavnika kosovskih Srba, objašnjavaju sagovornici Danasa.

Petrović nije želeo da komentariše ove navode, ali izvori Danasa potvrđuju veliku zainteresovanost međunarodnih predstavnika za uspostavljanje saradnje Vlade Srbije sa SLS, koja bi nakon usvajanja Rezolucije i Platforme Skupštine Srbije o KiM donela prve konkretne i opipljive rezultate za poboljšanje položaja kosovskih Srba južno od Ibra.

Kosovski mediji na albanskom jeziku i izvori Danasa ističu da bi ovakvi susreti mogli imati veliki značaj i za poboljšanje saradnje Beograda i Prištine, a da će njihovo održavanje biti ocenjeno kao doprinos procesu normalizacije odnosa dve strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari