Ocenjujući prvu godišnjicu pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, Demokratska stranka smatra da je Srbija u goroj situaciji i da je on izigrao poverenje građana.

„Od predizbornog obećanja da će se živeti bolje, svakog dana imamo 500 novih nezaposlenih, od obećanih 10 milijardi investicija svake godine nije realizovana nijedna nova investicija, a od obećanja da će Srbija prestati da se zadužuje imamo četiri milijarde evra novog duga“, saopštila je DS.

Navodi se da je najveći uspeh koji se pripisuje Nikoliću „odustajanje od politike za koju je dobio glasove“. „On je došao na vlast obećanjem da će prekinuti pregovore s Prištinom, lažima o izbornoj krađi za koje nikad nije odgovarao i tvrdnjama da Ivica Dačić nikada neće biti premijer ‘jer bi to bila prevara građana’“, podsećaju demokrate.

DS smatra i da je Tomislav Nikolić predsednik „koji nikada nije objasnio kako je stekao fakultetsko obrazovanje“ i zbog „kog crvenimo svaki put kada otputuje u zvaničnu posetu“.

Srpska napredna stranka, s druge strane, smatra da predsednik Srbije dobro obavlja svoj posao, štiteći Ustav. „Tomislav Nikolić je, za razliku od Borisa Tadića, ispunjavao svoja obećanja, od toga da će zastupati interese svih građana, a ne partijske, do toga da i te kako poštuje slovo Ustava i zakona, svoje nadležnosti i sve drugo što Tadić nije nikada činio“, saopštila je SNS u odgovoru na kritike DS.

Naprednjaci smatraju i da je „ugled Srbije danas u svetu neuporedivo veći nego kada je Tadić bio na vlasti, što najbolje govori o poslu koji obavlja Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari