Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je gradsku vlast u Novom Sadu da jasno potvrdi ili demantuje da li će Svetlana Ražnatović nastupiti na Trgu slobode 13. januara i da hitno obelodani sve podatke u vezi s nastupom Ražnatovićeve.


Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, za Danas kaže da još ne zna ko će pevati za doček Srpske nove godine, ali da zna da ni dinara neće biti plaćeno iz budžeta grada ili gradskih javnih preduzeća. Na pitanje od kojih para će nastup biti plaćen, da li će ga platiti sponzori i ko su oni, on kaže da će sve biti kao i za doček 31. decembra, odnosno od kompanija koje su spremne da budu pokrovitelj dočeka. „Kada budemo imali sve stvari ugovorene, obavestićemo javnost“, kazao je Vučević.

Gradski odbor LSV je u svom saopštenju naveo da je, ako je tačno da će Ražnatovićeva nastupiti, neophodno da odmah bude obelodanjeno koliko tačno taj nastup košta, ko su ti sponzori i koliki će porez na to pevačica platiti. „Svi ti podaci su izostali nakon što su sponzori i donatori platili prošli nastup Ražnatovićeve na Tamburica festu pre pola godine.

U LSV smatraju da „budući da već ima raspoložene donatore, gradska vlast treba da predoči da li im je ponudila da na isti način odreše kesu i pomognu u rešavanju brojnih gradskih problema ili bilo šta drugo van sfere šunda. Isto tako, građanke i građani Novog Sada imaju pravo da znaju čime je to Novi Sad od gradske vlasti zaslužio drugi koncert Svetlane Ražnatović za pola godine“.

Ligaši su postavili pitanje može li gradska vlast da ne nameće svoju kulturu, ako već ponovo pokazuje da ne razume Novi Sad i njegovu kulturu. U LSV pitaju „postoji li još neko na estradi ko je vredan svih tih sponzora i donatora i novca neutrošenog na druge brojne i značajne stvari za grad i nije li možda bolje program na trgu organizovati uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i tako pomoći sugrađanima da nastupaju pred svojom publikom, a da pritom nešto i zarade“, ili gradska vlast misli da u Novom Sadu nema takvih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari