Hasani: Vreme je da budemo deo vladajuće koalicije 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Partija za demokratsko delovanje zainteresovana je da bude deo buduće vladajuće koalicije. Ukoliko Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke odluči da nas pozove u širu koaliciju koju najavljuje, mi ćemo taj poziv naravno prihvatiti – kaže za Danas Fatmir Hasani, jedini poslanik partije za Demokratsko delovanje u budućem parlamentu Srbije.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Na pitanje da li je već iz Srpske napredne stranke stigao poziv za saradnju, sagovornik Danasa odgovara da nije, ali i da je za tako nešto još rano, jer konačni rezultati izbora još nisu proglašeni, niti je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio mandate za formiranje nove vlade.

– Za sada samo govorim o stavu naše stranke i našim željama, jer Partija za demokratsko delovanje spremna je da premijeru Vučiću pomogne na proširenju i produbljivanju saradnje na relaciji Beograd-Tirana-Priština. Osim toga PDD bi kao deo vlasti mogao više da utiče na poboljšanju ekonomskog stanja u Preševskoj dolini, gde trenutno vlada velika nezaposlenost i siromaštvo – kaže Hasani.

Na pitanje da li će on, kao budući i jedini poslanik PDD, u parlamentu Srbije delovati kao samostalni poslanik, ili će nastojati da bude deo poslaničkog kluba, on priznaje da su veće mogućnosti za rad kroz poslanički klub.

– Iako me još niko nije pozvao da budem deo nekog poslaničkog kluba mi smo u PDD razgovarali o tome i došli do zaključka da bismo bili zadovoljni saradnjom sa Savezom vojvođanskih Mađara. Oni imaju četiri poslanika, nedovoljno za poslanički klub, ali zajedno sa mnom mogli bi da imaju neophodnih pet poslanika – ističe poslanik PDD i dodaje da, ukoliko ta kombinacija propadne ostaje saradnja mu saradnja sa bošnjačkim strankama, pre svega sa Sulejmanom Ugljaninom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari