Skupština Vojvodine razrešila je na jučerašnjoj sednici Gorana Ješića s funkcija potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Mihalj Njilaš novi je sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i na tom mestu zameniće Andora Delija, novog člana Evropskog parlamenta. Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić istakao je da to nije „klasično razrešenje“, već konstatovanje ostavke, koju je Ješić najavljivao nedeljama unazad.

„Naglašavam da je ovo konstatovanje Ješićeve ostavke, a ko će doći na njegovo mesto stvar je dogovora koji predstoji, kazao je Pajtić najavivši pregovore o personalnim rešenjima u Pokrajini. Ješić je preksinoć na svom Tviter profilu napisao da predsednik poslaničkog kluba Demokratske stranke traži podršku od koalicionih partnera za njegovu smenu po hitnom postupku.

Branislav Bogaroški iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je inicirala razgovore o rekonstrukciji pokrajinske vlade, rekao je da ove kadrovske promene ne smatra rekonstrukcijom, već tehničkim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari