Koje javne ličnosti su podržale DS? 1

Veliki broj naših najuglednihih pisaca, intelektualaca, umetnika, glumaca, boraca za demokratiju i sportista potpisao je Otvoreno pismo Demokratske stranke građanima Srbije, u kojem ih poziva da glasaju za tu stranku i suprotstave se obmana i lažima, bahatosti, nepristojnosti, zastrašivanju, cenzuri i neznanju.

„U borbi za normalnu, pravednu i demokratsku Srbiju Demokratska stranka nikada nije bila sama. Na tom putu uvek su je podržavali hrabri, pristojni, obrazovani ljudi koji od te borbe, baš kao ni Demokratska stranka, nikada nisu odustali“, navodi se u saopštenju DS.

U pismu se navodi da dramatična kriza sa kojom se suočavaju građani i celokupno društvo čini nemogućim da bilo ko ostane po strani. Srbija je danas zemlja cenzure i autocenzure, siromaštva i nezadovoljstva, apatije i beznađa, institucija koje propadaju i nesigurnosti koja raste, u kojoj su marginalizovani kultura i prosveta, socijalna prava, zdravstvo. Umesto političkih sloboda, koje se sistematično potiskuju, pred našim očima se stvara novi lični i politički kult. Umesto javnih rasprava i društvenih razgovora, Srbijom se širi strah u kome zgašnjava svaka nada. Sve su duže kolone mladih koje planiraju svoju budućnst izvan Srbije, ističe se u pismu.

Obnova autoritarnog poretka u Srbiji odavno je prestala da bude političko pitanje koje se tiče samo političkih stranaka, ona je danas osnovno društveno i građansko pitanje u Srbiji, ističe se u pismu DS.

Pismo su potpisali Ružica Đinđić, Aida Ćorović, Aleksandar Milosavljević, Bane Trifunović, Boris Isaković, Borislav Čičovački, Borka Božović, Borka Pavićević, Branislav Guta Grubački, Branislav Lečić, Branka Prpa, Branko Cvejić, Vera Pavlović Lončarski, Vesna Pešić, Vida Ognjenović, Gabor Lenđel, Gojko Božović, Gordana Suša, Goranka Matić, Danica Jović Prodanović, Dragan Velikić.

Potpisnici su i Đorđe Balašević, Đorđe Randelj, Žarko Jokanović, Žarko Trebješanin, Zagorka Golubović, Zoran Ivošević, Zoran Lutovac, Ivana Stefanović, Isidora Žebeljan, Kokan Mladenović, Mira Banjac, Mirjana Mitrović, Mirjana Karanović, Nađa Higl, Neda Arnerić, Nikola Kojo, Predrag Ejdus, Svetislav Basara, Svetozar Cvetković, Slaviša Lekić, Slobodan Kačar, Tihomir Stanić.

Demokratska stranka poziva i ostale borce za demokratiju da se prikljuce borbi za normanlnu, pravednu i demokratsku Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari