Radulović: Sumnja u regularnost izbora 1

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću danas izneo sumnju u regularnost izbora i da je govorio o lošoj ekonomskoj situaciji i stanju u medijima, koje premijer Aleksandar Vučić, kako je ocenio, koristi za blaćenje političkih protivnika.

Radulović je novinarima rekao da je Nikoliću preneo da će Dosta je bilo biti najjača opoziciona stranka u parlamentu, pošto Srpsku radikalnu stranku ne smatra za opozicionu.

Vučić ima problem zbog Srpske napredne stranke, „koja je sa 128 pala na 98 poslanika“, ocenio je Radulović.

To je ozbiljan problem za Vučića, koji bi voleo da prikaže rezultate izbora kao uspeh, ali očigledno je da je izgubio veliku podršku u parlamentu, izjavio je Radulović, dodavši da je sa Nikolićem razgovarao i o lošoj ekonomskoj situaciji.

Od 2012. godine je javni dug porastao za devet milijardi evra, a tokom mandata Borisa Tadića kao predsednika Srbije je porastao za osam milijardi evra, rekao je Radulović.

On je izjavio da Vučić veliki broj medija koristi za blaćenje politčkih protivnika, kao i da je Nikolić proteklih dana bio na brojnim naslovnicama.

Dosta politike se u Srbiji vodi na takav način, što je značajno uticalo na izborni rezultat. Nikolić je rekao da postoji dosta problema sa medijima, u funkcionisanju pravne države, vladavini prava, ljudskih prava, naveo je Radulović.

On je izjavio da je Nikolić bio vrlo pažljiv u iznošenju stavova, ali da je, pošto je i sam žrtva medijskih napada, to vezano za spekulacije da li će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

To ne odgovara Vučiću, koji onda radi isto kao što protiv mene ili bilo kog drugog iz opozicije pušta besmislene tekstove. Imamo seriju medija koji, u stvari, nisu mediji, nego su deo Vučićevog predizbornog štaba ili propagandnog tima. To je neodrživo, ocenio je Radulović.

On je rekao da je Nikoliću izneo inicajativu da bi institucija šefa države morala da bude aktivnija i glasnija u situacijama kao što je bio slučaj rušenja u Savamali.

Nikolić misli da je tu dosta politike, ne želi da u to ulazi, što i ne treba, ali smo podvukli da neke stvari, ipak, nisu politika. Rušiti zgrade u centru Beograda u sred noći nije pitanje politike, nego vladavine prava, izjavio je Radulović.

On je konstantovao da sloboda medija nije pitanje politike, već vladavine prava.

Niko ne traži da se podržavaju stvari koje opozicija nameće kao teme, nego je institucija tu da po Ustavu ima nadležnosti da se izjašnjava o ključnim problemima u društvu i da deluje kao umirujući faktor, rekao je Radulović.

Na pitanje šta je Nikolić rekao o rušenju u Savamali, Radulović je odgovorio da šef države misli da to u Beogradu neće proći, a da bi možda prošlo u drugim delovima Srbije.

Ne mislimo da bi to trebalo da prođe bilo gde u Srbiji, izjavio je Radulović.

On je rekao da je sa Nikolićem razgovarao o novoj političkoj kulturi, kako bi mogao da se uspostavi dijalog ne samo sa pozicijom, već i sa opozicijom.

Nikolić je izjavio da ga je Vučić uverio da ima većinu za formiranje vlade, naveo je Radulović.

Radulović nije želeo da odgovara na pitanja izveštača televizije Studio B i lista Informer, uz konstataciju da su te dve kuće deo Vučićevog propagandnog tima.

Neću odgovarati na pitanja Vučića koja postavlja preko vas. Ako Vučić želi da me pita, to može da učini bilo kada i na bilo kom mestu, ali ne preko vas, rekao je Radulović izveštačima Studija B i Informera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari