Proveravajući navode iz krivične prijave, koja je podneta protiv Novice Tončeva, člana Predsedništva SPS i predsednika opštine Surdulica zbog „nasilničkog ponašanja“ prema članu SNS Slađanu Mitiću na predizbornom skupu u selu Jelašnica, jedinica Osnovnog tužilaštva juče je pozvala na saslušanje ovog visokog funkcionera socijalista, saznaje Danas.

„Odbio sam predlog tužioca da se suočim sa licem koje je protiv mene podnelo prijavu. Podneo sam prijavu i ja protiv njega, i to za vređanje na nacionalnoj i verskoj osnovi. Da nisam intervenisao, ali tvrdim ne nasilno, bilo bi mnogo gore po samog Mitića, jer sam sprečio članove SPS i obične ljude da se s njim stvarno obračunaju“, rekao je Novica Tončev za Danas.

Visoki funkcioner SNS iz Surdulice Dragan Stevanović rekao nam je da „ne želi da ulazi u detalje incidenta u kome je povređen jedan od članova stranke na predizbornom skupu“. „Neka tužilaštvo radi svoj posao. Ja i bilo ko iz SNS nećemo se mešati u to, ali će biti jasno svima da je pravda jednaka za sve. Niko više neće moći da se krije iza partijske pozicije, a građani da budu bez šanse na pravdu“, kazao je Stevanović.

Do incidenta je došlo 13. marta u selu Jelašnica kod Surdulice, kada se na svečanosti otvaranja lokalnog vodovoda, kome je prisustvovao Novica Tončev, pojavio i lokalni čelnik SNS koji je uputio ružne reči na račun predsednika opštine, vređajući ga na nacionalnoj osnovi, nakon čega je, prema zvaničnim podacima, Tončev udario Mitića i tom prilikom mu naneo „lakše telesne povrede“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari