Ulazak Havijera Zanetija u drugom poluvremenu subotnje utakmice između Intera i Lacija (4:1) navijači su propratili burnim ovacijama, da bi na kraju meča, svesni da poslednji put uživo gledaju argentinskog velikana u crno-plavom dresu na „Đuzepe Meaci“ dobrih deset minuta skandirali „il kapitano“, kako su ga oslovljavali poslednjih pet godina, koliko je nosi kapitensku traku „neroazura“.

Zaneti će nakon poslednjeg kola i gostovanja Kijevu, zvanično otići u igračku penziju u 41. godini života. U subotu se oprostio pred svojim navijačima, koji ga prosto obožavaju, a kako i ne bi kada je od 1995. nosio isključivo dres Intera, sa kojim je osvojio pet titula u Seriji A, jednu Ligu šampiona, četiri nacionala i isto toliko trofeja u Superkupu Italije, Kup UEFA i Svetsko klupsko prvenstvo.

– Bilo je potrebno mnogo truda da zadržim suze, ali plakao sam u sebi. Pred očima su mi prolazile slike fantastičnih godina koje sam proveo ovde. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres, ljubav između mene i Intera trajaće zauvek. Nije bilo lako doneti ovu odluku, ali mislim da sam dao sve što sam imao, iako se i dalje osećam dobro, fizički i psihički – poručio je Zaneti, koji će sledeće godine obavljati funkciju direktora u Interu, za koji je odigrao 857 utakmica. U dresu reprezentacije Argentine nastupio je u 145 navrata, postigavši pet golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari