S Ademom Ljajićem u novi takmičarski ciklus reprezentacije. Vršilac dužnosti selektora najboljeg srpskog fudbalskog tima Ljubinko Drulović uradio je ono što bi učinio gotovo sigurno svako na njegovom mestu, posle odlaska Siniše Mihajlovića, jer je sa završetkom prethodnikovog mandata na klupi „orlova“ i prestankom važenja kontroverzne obaveze pevanja himne otklonjena jedina prepreka za pozivanje sjajnog ofanzivnog veziste Rome, koji je zbog kršenja tog, u svetu nezabeleženog pravila, iz Mihajlovićevog kodeksa ponašanja, izbačen iz A selekcije pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014.


– Ljajić je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala, koji može da nam pomogne da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Odlučio sam da mu pružim šansu – kratko je objasnio svoju odluku (za sada) „privremeni“ vođa tima, priznavši da se nije još čuo sa standardnim članom svih naših selekcija do pre dve godine i spuštanja glave na Bože pravde pred test susret sa Španijom.

Međutim, tim menadžer A tima Aleksandar Bošković, zadužen za komunikaciju s igračima, potvrdio je da će se momak iz Novog Pazara pojaviti u ponedeljak u Dablinu, na jednom od dva treninga za test meč s Republikom Irskom, sledeće srede u prestonici ove ostrvske zemlje.

Prema očekivanju, strateg omladinske selekcije koja je prošlogodišnjim osvajanjem titule kontinentalnog šampiona ostvarila najveći uspeh u istoriji domaćeg reprezentativnog fudbala, za prvu akciju u 2014. pozvao je manje, više sve koji su završili prošle kvalifikacije, a osim Ljajića jedino novo ime na spisku je vezista holandskog AZ Alkmara Nemanje Gudelja.

– Sve što važi za Adema važi i za Nemanju. I on je zaslužio priliku – smatra Drulović, koji je ustupanjem A reprezentativaca Matije Ljajića, Aleksandra Mitrovića, Filipa Đuričića i Miloša Jojića pojačao mladu selekciju za važno gostovanje Belgiji u borbi za EP 2015. godine.

Isto bi učinio i s njihovim klasićem Lazarom Markovićem da fudbaler Benfike nema crveni kartom i pravo nastupa samo na netakmičarskoj utakmici.

Putnici za Dablin

Za meč s Republikom Irskom konkurišu: golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić; odbrana: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Dušan Basta, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Milan Biševac; vezni red: Radoslav Petrović, Nemanja Gudelj, Nenad Krstičić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Adem Ljajić; napad: Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Miralem Sulejmani, Filip Đorđević, Stefan Šćepović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari