Utakmicama šestog kola u grupama E, F, G i H završila se prva faza Lige šampiona, a u narednu fazu prošli su Mančester siti i Šalke.

Građani su do istorijskog plasmana među 16 najboljih timova Evrope došli trijumfom protiv Rome u Rimu 2:0 (0:0), u direktnom duelu za prolaz, dok je Šalke minimalnom pobedom nad Mariborom na gostujućem terenu takođe obezbedio nokaut fazu – 1:0 (0:0).

Na meču koji je sudio najbolji srpski arbitar Milorad Mažić prvu veliku šansu imala je Roma već u petom minutu, ali je odbrana šampiona Premijer lige uspela da se izvuče. Domaći tim je mnogo više napadao, a Siti je tek pred kraj poluvremena pripretio Romi koju je i nerešen rezultat vodio dalje. Tačno na isteku sat vremena usledio je šok za većinu prisutnih na stadionu jer je Samir Nasri poslao projektil između stativa De Sanktisa. Srpski fudbaler Adem Ljajić imao je jednu ne previše opasnu šansu, a zamenjen je u 67. minutu. Roma se trudila da izjednači, stativa je u jednom momentu spasila Siti, ali je u 86. minutu sve bilo gotovo kada je prednost gostiju duplirao Pablo Zabaleta i poslao „vučicu“ u Ligu Evrope.

U nezanimljivom meču između Maribora i Šalkea slovenački tim dugo je odolevao bundesligašu, ali je gostujući tim poveo posle nesporazuma domaćeg golom Mejera sa 0:1. To je bio i konačan rezultat koji je bio dovoljan jer je Sporting poražen u Londonu od Čelsija.

Lionel Mesi popravio je sopstveni rekord najboljeg strelca u Ligi šampiona kada je izjednačio rezultat protiv Pari Sen Žermena u 19. minutu. Francuski tim poveo je u Barseloni golom Zlatana Ibrahimovića, ali to nije dugo trajalo da bi na kraju katalonski klub trijumfovao sa 3:1 golovima Nejmara i Suareza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari