U prvoj reakciji na Partizanov remi bez golova na otvaranju prolećne polusezone trener branioca titule i superligaškog lidera do prošlog vikenda Marko Nikolić stavio je akcenat na loš teren i odsustvo iskusnog tandema Lazović – Vuličević u Novom Pazaru, da bi se dan posle pridružio klupskim kritikama na račun sudijskog poništavanja Živkovićevog gola zbog (ne)postojećeg faula Škuletića nad golmanom, pre toga.


– Moraćemo da promenimo disciplinu i fer-plej ponašanje koje smo do sada promovisali, jer očigledno da takve stvari ovde ne piju vodu. Zamislite neke druge ekipe u Srbiji da im ponište gol u 91. minutu i kakve bi reakcije bile. Očigledno da ćemo morati da se prilagodimo novim pravilima igre i da podignemo agresivnost u svakom smislu – aludira na večitog rivala Crvenu zvezdu i njenu burnu reakciju na sporne situaciju u jesenjem duelu ekipe iz Humske s Novim Pazarom i najavljuje promenu kursa Nikolić.

Šef stručnog štaba „parnog valjka“ ne poriče da su greške arbitara svuda i često dešavaju, ali ga brinu druge slične anomalije u našem fudbalu, poput igranja meča s jednom loptom, što je bio slučaj na Gradskom stadionu.

– Vrlo smo pristojni, čak smo i tiši nego što bi trebalo da budemo. Verujem da će klub uspeti da zašiti interese tima. U svakom slučaju, Partizan nema čega da se plaši – poručio je šef struke šampiona Srbije, a onda se osvrnuo na igru Saše Ilića i društva u gradu na Jošanici.

– Uz sve realne okolnosti kao što su povrede igrača i loši uslovi, razlozi za neuspeh uvek leže u nama. Moramo da podignemo želju i glad za pobedom na viši nivo. Sada će veći pritisak biti na Zvezdi. Partizan je prethodnih godina bio šampion i zna kako da se nosi s time. Videćemo kako će naš večiti rival – kaže Nikolić, koji još ne zna da li će u subotu, protiv niškog Radničkog, moći da računa na povređenog napadača Danka Lazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari