Trka za titulu fudbalskog prvaka Srbije mogla bi biti završena sedam krugova pre njenog zvaničnog kraja. Partizan je u prošlom kolu pobegao prvoj pratilji Crvenoj zvezdi na velikih osam bodova, a ako posle derbija s Vojvodinom dobiju i meč sa Spartakom, u teško osvojivoj Subotici, crno-beli bi mogli početi s pripremama petog šampionskog slavlja u poslednjih pet godina, jer im ostaje vrlo malo mečeva u kojima bi mogli kiksirati do 20. maja.


– Pred nama je možda i ključna utakmica u odbrani titule. Ne smemo i nećemo se opuštati sve dok i teoretski ne sačuvamo primat u srpskom fudbalu, ali tri boda iz Subotice bi nas gotovo sigurno ostavila na tronu, petu sezonu zaredom. Toliko o važnosti ovog gostovanja – direktan je levi bek „parnog valjka“ Vladimir Volkov.

Odbrambeni igrač našeg najtrofejnijeg kluba u novijoj istoriji očekuje, međutim, veliku borbu s „golubovima“, koji su neretko umeli da budu kost u grlu njegovom timu i to baš najčešće kao domaćini.

– Poznajući rad i fudbalsku filozofiju Spartakovog trenera Milinkovića, očekujem tvrd duel, organizovan fudbal i verovatno malo šansi. Kako god, s jednim ili tri gola, važno je samo da pobedimo – ne bira sredstvo do cilja Volkov, čiji je prvi konkurent za mesto uz levu aut liniju Lazevski konačno fit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari