Grizman nokautirao Katalonce 1Foto FoNet

Fudbaleri Atletika savladali su Barselonu u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona i plasirali se u drugo polufinale ovog takmičenja u poslednje tri sezone. Madriđani su trijumfovali golovima francuskog reprezentativca Antoana Grizmana u 36. i 88. minutu i otišli u narednu rundu produbljujući krizu Barselone koja je posle sinoćnjeg meča vezala pet utakmica bez trijumfa. U drugom meču dana Bajern je teže nego inače izborio učešće u narednoj fazi s obzirom da je odigrao “samo” 2:2 protiv Benfike posle čega ide dalje sa ukupnim rezultatom 3:2. Bavarci su gubili golom Himeneza u 27. minutu, preokrenuli pogocima Vidala i Milera u 38, odnosno 54 minutu, da bi Talisca 15 minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Odmah na početku meča bilo je jasno koja ekipa je u rezultatskom zaostatku i kome je gol neophodan. Već u trećem minutu kapiten domaćih Gabi šutirao je preko gola, da bi u sledećem napadu pokušao Belgijanac Karasko, ali je njegov udarac bez većih problema ukrotio Ter Štegen. Da će se Katalonci pošteno oznojiti da sačuvaju minimalu prednost i plasiraju se u polufinale, videlo se već u sedmom minutu kada je posle odličnog centaršuta Felipea Luisa Grizman pokušao glavom, ali je udarac Francuza bio suviše blag za nemačkog čuvara mreže na golu Barselone. Međutim, nagrada za konkretniju igru u prvom poluvremenu stigla je u 36. minutu kada su domaći poveli. Vezista Saul je uputio centaršut spoljnom ka kaznenom prostoru gostiju, Grizman je ostao potpuno usamljen i preciznim udarcem glavom matirao Ter Štegena.

Katalonci su veći deo prvog poluvremena držali loptu u svom posedu, ali su prvi šut ka golu Oblaka uputili tek u 34, minutu kada je Lionel Mesi visoko gađao posle slobodnog udarca. Do kraja prvog dela igre iz Enrikeove ekipe jedino je još pokušao Neimar u 42. minutu, ali je slovenački golman ostao pribran. Sa druge strane, nervoza udarnog trilinga u napadu Katalonaca često je dolazila do izražaja. Najviše se u tome isticao Luis Suarez koji je često bio oštriji u duelu sa reprezentativnim saigračem Dijegom Godinom. Mesi se više isticao u defanzivnim karakteristikama, a Neimar nije imao rešenje za odbranu gostiju izuzev spomenutog udarca sa distance.

U drugom poluvremenu Barselona je krenula na sve i ništa. Enrike je u 64. minutu zamenio standardne Alveša i Rakitića ubacivši Turana i Serhija Roberta. Katalonci su veći deo nastavka bili opasniji, dok su se Simeonovi izabranici svesno povukli vrebajući priliku iz kontranapada. I upravo je posle niza neuspešnih pokušaja Barseloninih igrača da dođu do izjednačenja, Atletiko stigao do još jednog gola. U 88. minutu, levi bek domaćih Felipe Luis je poveo kontru, vukao loptu do samog kaznenog prostora gostiju i pokušao da proturi do usamljenog Grizmana. Na putu do francuskog ofanzivca Inijesta je igrao rukom i Ricoli je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo plavokosi reprezentativac „trikolora“ i poslao lopru u donji desni ugao Oblakovog gola za svoj drugi pogodak na meču i euforiju na Kalederonu i plasman u polufinale.

  Lokomotiva i Laboral sigurni domaćini

Posle sinoćnjih utakmica u Kubanu i Vitoriji domaćini su došli do pobede. Lokomotiva je na svom terenu savladala Barselonu 66:61 iako su otišli na odmor sa šest poena zaostatka. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Amerikanac Randolf koji je ubacio 17 poena uz deset skokova i jednu asistenciju, dok je kod gostiju Paolo Ribas upostigao 13 poena. U drugom meču dana,“nesuđeni” Zvezdin protivnik Laboral Kuća savladala je Panatinaikos 84:68 bez obzira na odličnu partiju centra gostiju Miroslava Raduljice koji je ubacio 21 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari