Sa evropskog trona Ivana Španović spustila se ovog vikenda na vicešampionsko mesto na Svetskom prvenstvu u dvorani, koje se održava u Portlandu. Srpska skakačica udalj imala je još jedan izvanredan nastup koji je bio dovoljan za srebrnu medalju uokvirenu skokom 7,07 metara.

Imala je Španovićeva domet za zlato sve do poslednje serije, kada je Britni Ris pronašla šampionske federe odskočivši sa njih do neverovatnih 7,22. Strahovit skok Amerikanke uopšte nije uticao na pozitivno raspoloženje srpske atletičarke, čak naprotiv, tek je tada dobila potvrdu svog odličnog nastupa u Portlandu. Ivanin krajnji ovogodišnji cilj je medalja u Riju na Olimpijskim igrama, tako da je takmičenje u Oregonu samo jedan jači ispit do konačnog odredišta u Brazilu.

– Zaista sam uživala na takmičenju. Nisam imala veliki pritisak, a borba nije prestajala od samog početka. Atmosfera je bila sjajna, zbog novog formata takmičenje je dugo trajalo, ali ništa mi nije smetalo da u svakom skoku dam sve od sebe. Rezultat je sjajan, još jedna medalja i to je ono što mi je najvažnije, kontinuitet i konstantan napredak – poručila je izvanredna srpska skakačica udalj.

NJen trener Goran Obradović nije želeo da prenebregne činjenicu da je do poslednje serije zlato bilo već viđeno na grudima Španovićeve.

– Nakon tri bronzane medalje koje su došle sa Svetskih prvenstava, ovog puta smo očekivali sjajniju medalju i to smo do poslednje serije i imali, ali eto nažalost osvojena srebrna. Ostvaren je fantastičan rezultat, Ivana je odlično skakala, ali za mene lično ostaje veliki žal što nije osvojeno zlato. To je bol i lepota sporta, Ivana je još jednom je pokazala da tamo gde je najvažnije ruši sve svoje rekorde i postavlja nove granice snova – ponosan je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari