U drugom kolu Top 16 faze Evrlolige Crvena zvezda poražena je od Makabija u gostima sa 78:67 (21:18, 16:15, 19:16, 22:18).


Domaći tim je posle poraza na startu druge faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja imao problema da ostvari prvu pobedu jer se tim Dejana Radonjića odlično držao i nagovestio da može napraviti probleme Makabiju pred njegovim navijačima. Kada su i ostali u Zvezdi, osim Nikole Kalinića, zaigrali na prepoznatljivom nivou crveno-beli su poveli na početku treće deonice (42:40), ali su ih greške i propuštene prilike skupo koštale, kao i sedam minuta bez postignutog koša. Takođe, najdominantniji tim ABA lige ove sezone, loše je šutirao za dva poena (15/43), a kod protivnika su Pargo i Smit davali značajne trojke u presudnim momentima dok su Dženkins i Blažič bili neprecizni. U poslednjoj četvrtini bilo je najmanje neizvesnosti jer je aktuelni šampion nošen podrškom 11.000 navijača rutinski priveo posao kraju.

– Bilo je teško igrati protiv napada u tranziciji koji je visokog kvaliteta. Napravili smo previše grešaka u napadu, izgubili smo previše lopti i dozvolili protivniku da postiže lake poene u tranziciji i kontri. Imali smo posle prvog poluvremena dobar rezultat, ali oni su uhvatili previše skokova u napadu. To je Makabiju donelo veliku prednost i zbog toga su lako rešili meč u svoju korist – rekao je Dejan Radonjić posle meča u Tel Avivu.

Kalinić je bio najefikasniji sa 18 poena (14 u prvom delu), Vilijams je postigao 13 uz devet asistencija i šest izgubljenih lopti, dok je Boban Marjanović upisao 10 poena uz osam skokova. U pobedničkom timu, Brajan Rendl je postigao 16 poena uz devet skokova, a Skorcanitis 15 uz pet skokova.

Zvezda narednog petka u trećem kolu dočekuje Galatasaraj.

Novčana kazna za crveno-bele

Crvena zvezda je dobila kaznu Disciplinskog sudije Evrolige za incidente na startnoj utakmici Top 16 faze EL s Real Madridom u Beogradu. Zbog bacanja upaljača i novčića na teren crveno-beli moraju da plate 5.000 evra, dok će ih nepropisno uklanjanje stolica iz dela partera koštati još 1.500 istih novčanica. Ovo je inače 12. sankcija za KKCZ od početka najjačeg klupskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari