FMP iz Železnika, Zvezdin „mlađi brat“, biće prvi rival Partizana na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Večerašnji meč (18.30), crno-beli očekuju u veoma teškim okolnostima. Šanse „Gurovićevih beba“ rastu proporcionalno dodatnim slabljenjem igračkog kadra Partizana, prouzrokovanim neigranjem Tarensa Kinzija i verovatno Nikole Milutinova. Zavesu na četvrtfinalne duele spustiće Mega Vizura i Crnokosa (21.00).

Posle Vestermana i Milosavljevića, koji su zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata kolena završili sezone i u odsustvu Bertansa, koji će debitovati 16. marta protiv Solnoka, crno-bele je na poslednjem meču sa Cibonom zadesio novi peh. Kinzi je iskrenuo zglob u doskoku, dok Milutinov ima problema sa sa butnim mišićem. Amerikanac sigurno neće nastupiti na završnici kupa, jer povreda zahteva najmanje sedam dana mirovanja, dok su Milutinov i Tepić pod znakom pitanja.

– Osnovni razlog ovolikom broju povreda jeste što se povećava broj utakmica u gotovo svim takmičenjima, plus reprezentativne obaveze. Iz tih razloga svakom timu je neophodno da ima po dvojicu adekvatnih igrača na svakoj poziciji. Niko ne misli o zdravlju igrača, nosioci igre nemaju prostora za sistematski odmor. Toliko godina sam trener, a doskoro nisam ni znao šta je to povreda ukrštenih ligamenata kolena. Nama se na poslednjem treningu povredio i pomoćni trener Gašić, jedino je Todorić zdrav. Izgleda da će i stručni štab morati da se bandažira pre treninga. Sve povrede naših igrača prouzrokovane su na utakmicama, a ne na treninzima. Javljaju se razne budale, neki lekar Galović iz Novog Sada, koji govore o preopterećenosti na treninzima kao razlog povreda, ne shvatajući da je naporno vežbanje jedina preventiva – bio je grub Vujošević na kraju izlaganja.

U skladu sa situacijom u timu trener Partizana smatra da se pobednik završnog turnira Kupa unapred zna i da je to Crvena zvezda, pecnuvši indirektno komšije da ne sme da priča o talentima iz naše lige kako ne bi završili u protivničkom taboru.

– Svesni smo da ovog momenta nismo kompletni. Ne želimo da dođe do novih povreda. Gledaćemo da na Kupu priliku dobiju oni koji su manje igrali i koji su zdravi. Nama je prioritet ABA liga zbog prolaza u Evroligu, publike i sponzora. Znamo da može biti nekih igara i van terena i toga smo svesni. Zbog situacije u kojoj se nalazimo pobednik završnog turnira se unapred zna, a to je Zvezda. Pratimo igrače iz naše lige, postoje talenti, ne u željenom broju, ali je mogućnost njihovog angažovanja poslovna tajna da nam ih, kao što je bilo pokušaja, ne uzmu drugi klubovi koristeći i politički uticaj. Ti igrači imaju menadžere, oni svoje novinare kojima plasiraju informacije i kada se igrač poveže sa nekim klubom u medijima on gotovo nikad ne završi u tom timu – kivan je trener Partizana.

Strpljenje za Pavlovića do danas

– Aleksandar Pavlović je kvalitetan igrač, koji nije spreman, ali je nama potreban. Dogovor je praktično postignut i ukoliko se u petak pojavi u Beogradu potpisaćemo ugovor do kraja sezone, u suprotnom od tog transfera neće biti ništa – ostao je zagonetan trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari