Muslin startovao pobedom 1Foto: Starsport

U prijateljskoj utakmici koja je danas odigrana u Užicu, fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Kipar sa 2:1 (2:1). Bio je to prvi meč našeg nacionalnog tima pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina, koji je ispunio obećanje da će izvesti ofanzivan sastav.

Reprezentacija Srbije je susret počela sa trojicom štopera, dvojicom veoma ofanzivnih bekova i dva krila, i to je u većem delu susreta delovalo sasvim dobro, jer su Kiprani najviše problema imali po bokovima. Već posle deset minuta Srbija je vodila sa 2:0, a strelci su bili Aleksandar Mitrović u 2. i Dušan Tadić u 10. minutu.

Tada je izgledalo da će to biti ubedljiva pobeda našeg tima, ali Muslinovi izabranici do kraja nisu postigli više nijedan gol, iako je bilo dosta šansi.

Kiprani nisu pokazali gotovo ništa, ali su i pored toga mogli da izbore povoljan rezultat. Najpre su u 32. minutu smanjili zaostatak zahvaljujući autogolu Nikole Maksimovića, a potom su u nadoknadi vremena imali „zicer“ za izjednačenje.

Srbija: Kahriman, Rukavina (Sedlar), Maksimović, Milunović, Rajković, Mladenović (Kolarov), Matić (Grujić), Maksimović, Tadić (Ljajić), Kostić (Živković), Mitrović (Pavlović).

Kipar: Jorgalides, Stilijanu (Hristiforu), Merkis, Lajfis, Haralambus, Haralambides (Englezu), Laban, Artimatas (Nikolau), Kirjaku (Makris), Aleksandru (Aloneftis), Sotiriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari