Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobro se odmorio nakon osvajanja Australijan opena pa će od danas krenuti u pohod na Dubai, jedan od retkih turnira na kojem nije slavio prošle godine. Prva prepreka na putu osvajanja trećeg trofeja u 2016. biće mu iskusni Španac Tomi Robredo (ne pre 16.00) u njihovom devetom odmeravanju snaga. Interesantno, trenutno 39. igrač ATP liste je dobio njihov prvi i poslednji duel pa će srpski as imati dodatni motiv da se revanšira za neuspeh u osmini finala Sinsinatija pre dve sezone, turniru koji jedini nije osvojio iz Masters serije.


Đokovićev potencijalni rival u polufinalu biće Viktor Troicki koji je postavljen za petog nosioca. Drugi teniser Srbije će takođe danas na centralni teren u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odmah posle Novaka, a za rivala će imati iskusnog Kipranina Markosa Bagdatisa. Oni su se do sada susretali u četiri navrata i Viktor ima tri neuspeha, s tim da se poslednji desio 2011. od kada je naš predstavnik u boljoj formi.

Gledajući ceo kostur turnira iz ATP500 serije, Novak bi posle Robreda mogao da se sastane sa Mihailom Južnim i Felisijanom Lopezom. Viktor bi pre Đokovića mogao na Vaseka Pospišila i Roberta Bautista Aguta. U drugoj polovini žreba je drugi nosilac turnira Švajcarac Stan Vavrinka, a tamo su još Čeh Tomaš Berdih, Slovak Martin Kližan i Nemac Filip Kolšrajber. Inače, posle obaveza u Dubaiju Đoković i Troicki se vraćaju u Beograd gde će od 6. do 8. marta dočekati Kazahstan u meču 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Đoković tužio Rio

Prvi reket planete Novak Đoković tužio je vlasti savezne države Brazila Rio de Žaneira zbog dugovanja od 650.000 dolara. Naime, naš as je 2012. odigrao egzibiciju protiv domaće legende Gustava Kirtena ali mu je do danas isplaćeno samo 450.000 od dogovorenih 1,1 milion zelenih novčanica. Zbog toga je, prema pisanju brazilskih medija, usledila tužba protiv vlasti domaćina predstojećih Olimpijskih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari