Posle poraza od Brazila (2:3) u prvom kolu grupe E reprezentativci Srbije bili su zadovoljni prikazanom igrom, ali i svesni da su propustili dobru priliku da savladaju velikog rivala. „Orlovi“ su dokazali da su zasluženo stigli do završnog turnira, a za konačan trijumf nedostajala im je doza sreće. Za plasman u polufinale izabranicima Igora Kolakovića bio je neophodan trijumf u meču sa domaćom selekcijom, koji je odigran prošle noći (02.00) po našem vremenu.

– Utakmica sa „kariokama“ bila je jako teška. Igrali smo do kraja, punim srcem, ali nismo uspeli da trijumfujemo. Međutim, nije bilo puno vremena za gledanje unazad, jer je odmah usledio meč protiv Argentine u koji smo morali da uđemo maksimalno spremni. Samo nam je trijumf odgovarao – istakao je Kolaković.

Brazil je minimalnim pobedama protiv Argentine i Srbije u prva dva kola osigurao prvo mesto u grupi i utakmicu protiv boljeg iz sinoćnjeg duela grupe F između Italije i Kube. Reprezentacija Rusije takođe je sakupila četiri boda i za nastup u finalu boriće se protiv pobednika meča između Srbije i Argentine. Pobeda bilo kojim rezultatom bila je dovoljna i „orlovima“ i „gaučosima“ da nastave takmičenje u Kordobi. Polufinalni mečevi igraju se, po našem vremenu, u subotu od 22.30 i nedelju od 02.00. Meč za treće mesto i finale na programu su u istim terminima dan kasnije.

Dame u subotu sa Izraelkama

U polufinalu završnog turnira Evrolige branilac trofeja Srbija se u subotu od 16.00 u prestonici Turske sastaje sa reprezentacijom Izraela. U drugom polufinalnom meču domaće odbojkašice igraju protiv Bugarske. Finale i duel za treće mesto igraće se u nedelju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari