Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio je da će Partizan u ovom zimskom prelaznom roku osetno ojačati, najavljujući pet-šest „bombi. Dovedeni su „provereni“ golman Šaranov, štoper Jovanović i „novi Žuka“, Brazilac Everton, koji je bio standardan u švajcarskom Sent Galenu, iz Teleoptika će par klinaca biti na pripremama a neki od njih će, možda, i biti priključeni prvom timu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

S druge strane Humsku 1 su već napustila dva napadača – Oumaru Abubakar i Petar Grbić. Prema pisanju naših i portugalskih medija na izlaznim vratima Humske 1 je još jedan napadač – Ivan Šaponjić će preći u redove portugalske Benfike. Osamnaestogodišnjem fudbaleru ugovor ističe 2017. godine, a prema pisanjima medija, Partizan će na ime obeštećenje u ratama dobiti tri miliona evra.

Šaponjić je još ranije dobio dozvolu trenera i stručnog štaba da pronađe novi klub, lisabonski „orlovi“ su mladog fudbalera pratili već neko vreme, a ugovor sa Benfikom trebalo bi da bude potpisan naredne nedelje. Mladi reprezentativac Srbije ponikao je u Partizanu, a član prvog tima bio je od 2013. godine. Za crno-bele je odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima, uglavnom je šansu dobijao sa klupe, a postigao je 11 golova. Šaponjić je drugi najmlađi debitant u istoriji Partizana, pošto je za prvi tim zaigrao sa 16 godina, tri meseca i 28 dana. Najmlađi prvotimac u istoriji crno-belih je Nenad Marinković sa 16 godina, dva meseca i sedam dana. On je takođe na izlaznim vratima kluba iz Humske, a naredna destinacija trebalo bi da bude Kipar.

Sudbina Andrije Živkovića je još uvek neizvesna (mnogo je bliži odlasku nego ostanku). Od gromoglasno najavljivanog povratka Fofane nema (bar za sada) ništa. Još manje od (stidljivo) obećavanog kambeka Klea, tako da će crno-beli od napadača u prolećnom delu prvenstva imati Božinova i… možda Marinkovića, Luku… fudbalere koji nisu uspeli da se nametnu Milinkoviću, Nikoliću, Druloviću, a njima će „pomagati“ Ninković, Babović i „kapiten“ Saša Ilić.

Jeste titula već, praktično, otišla na drugu stranu Topčiderskog brda, i sa tom činjenicom su se u Humskoj 1 već pomirili, ali sa igračima koji su trenutno treneru (početniku) Ivanu Tomiću na raspolaganju Partizan će teško moći da bude među tri prvoplasirana tima u Superligi, još teže će doći do trofeja u Kupu Srbije, a bez Evrope ni „grobari“ ne mogu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Iliev: Tomić i ja smo dali „zeleno svetlo“

U klubu je poslednjih dana vladalo podeljeno mišljenje da li je ova zima idealan trenutak za prodaju Šaponjića, ali je činjenica da tokom jeseni nije uspeo da se nametne kao standardni špic očigledno presudila da sportski sektor da zeleno svetlo. Šaponjić je za crno-bele jesenas u Superligi nastupio na 17 utakmica, od čega samo dve svih 90 minuta, i postigao tri gola.

– Trener Tomić i ja smo dali dozvolu da se obavi transfer. To je naša zajednička odluka i dalje se nismo više bavili pitanjem Ivanovog odlaska u Benfiku, jer to nije naš deo posla – rekao je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Informaciju da će Partizan na ime Šaponjićevog potpisa na petoipogodišnji ugovor zaraditi tri miliona evra, Iliev demantuje.

– Koliko znam, visina obeštećenja bi trebalo da bude 1.500.000 evra i postoji mogućnost da Ivan u narednih šest meseci kao igrač Benfike ostane na pozajmici u Partizanu – tvrdi Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari