Žreb nije ispunio rođendansku želju Novaka Đokovića da se pre polufinala Rolan Garosa ne sastane sa Rafaelom Nadalom, devetostrukim šampionom grend slema u Parizu. S obzirom na sedmo mesto na ATP listi Španac je bio “nagazna mina” za najbolja četiri igrača na planeti. Da Miloš Raonić kao šesti nosilac nije odustao od takmičenja, noć pre žrebanja, Đoković bi izbegao Nadala u četvrtfinalu, ovako srpskog tenisera očekuje najveće moguće iskušenje već u borbi za polufinale.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; } U 11. pokušaju da osvojio jedini grend slem koji mu nedostaje Đoković će morati da savlada Nadala, koji je na poslednjih 10 nastupa u Parizu izgubio samo jedan meč i to protiv Robina Soderlinga daleke 2009. Ono što hrabri jeste podatak da je Novak dobio pet od poslednjih šest međusobnih susreta sa španskim asem. Do eventualnog četvrtfinala Novaka na startu očekuje duel sa dobrim poznanikom Fincem Jarkom Nieminenom, sa kojim ima skor 4:1. Viktora Troickog u prvom kolu očekuje susret sa Nemcem Janom – Lenardom Štrufom, 98. igračem na planeti, a potencijalni rival u 3. kolu mogao bi da mu bude David Ferer. Dušan Lajović je dobio Masima Gonzalesa iz Argentine za rivala u prvom kolu, ukoliko bude uspešan sastaće se sa Stenom Vavrinkom.

Anu Ivanović na startu očekuje meč sa Jaroslavom Švedovom, ako stigne do 3. kola, mogla bi da se sastane sa Bojanom Jovanovski, koja prethodno mora da pobedi Lesiju Curenko iz Ukrajine, kao i Karolinu Garsiju. Jelena Janković će na startu na megdan kvalifikantkinji, a potom bi mogla da se sastane sa Karolinom Voznijacki. Aleksandra Krunić dobila je na početku rivalku u vidu Julije Punitseve iz Kazahstana.

Nagradni fond pravo bogatstvo

Ukupan nagradni fond na Rolan Garosu u obe konkurencije iznosiće ove sezone impozantnih 28 miliona evra. Pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po 1.800.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari